Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου (19.04.2019)

Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου είναι Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συζητήσαμε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθώς και για την επέκταση της εννοιολόγισης του όρου γενοκτονία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Σε τηλεφωνική σύνδεση, ο Σάββας Καλεντερίδης, Αναλυτής – Συγγραφέας, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη εθνικής συνεννόησης και κινητοποίησης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Βίκυ Λοΐζου και Κωνσταντίνος Φίλης (12.04.2019)

Η Βίκυ Λοΐζου είναι Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Υγείας και ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συζητήθηκαν θέματα όπως οι εξελίξεις στο Ισραήλ και στην Τουρκία, οι ευρωεκλογές, το μεταναστευτικό, η άνοδος της ακροδεξιάς και ο κίνδυνος διάλυσης της Συνθήκης του Schengen. Συζητήσαμε, επίσης, για το κοινωνικό κράτος…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Μάκης Μοσχονάς (05.04.2019)

Ο Μάκης Μοσχονάς είναι Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μιλήσαμε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τέλος, παρακολουθήσαμε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ο Steven Erlanger, Ανταποκριτής των New York Times στην Ευρώπη, για την τρέχουσα διεθνή κατάσταση.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Κώστας Κωστής (29.03.2019)

Ο Κώστας Κωστής είναι Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σΩ τι κόσμος μπαμπά,Δημήτρης Καιρίδης,Dimitris Kairidis,Dimitris Keridis,Δημήτρης Κερίδης,Διεθνείς Σχέσεις,εξωτερική πολιτική,παγκόσμια οικονομία,Ελλάδα,international relationsυγγραφέας. Συζητήσαμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις διακριτές της φάσεις, τις περιόδους επιτάχυνσης και τις περιόδους κρίσης και επιβράδυνσης. Σχολιάσαμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ο Paul de Grauwe, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας στο…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Λευτέρης Κουσούλης και Kevin Featherstone (22.03.2019)

Ο Λευτέρης Κουσούλης είναι Πολιτικός Επιστήμονας, Σχολιαστής – Αναλυτής και Αρθρογράφος στο Βήμα της Κυριακής και στην Athens Voice. Προτάσσοντας την άρνηση της λήθης, ο Λευτέρης Κουσούλης μίλησε για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την οργανωμένη και εκούσια παραπλάνηση του ελληνικού λαού, ιδίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Kevin Featherstone είναι Καθηγητής στο London School of Economics και…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Γιώργος Παγουλάτος (15.03.2019)

Ο Γιώργος Παγουλάτος είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλήσαμε για τις προσεχείς ευρωεκλογές και σχολιάσαμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ο Peter Spiegel, αρχισυντάκτης των Financial Times.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Ευάγγελος Αρεταίος και Robert Kaplan (08.03.2019)

Ο Ευάγγελος Αρεταίος είναι Δημοσιογράφος στην Κύπρο. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, συζητήσαμε για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ο Robert Kaplan, κεντρικός ομιλητής στο 4ο Οικονομικό Forum των Δελφών, είναι συγγραφέας και σύμβουλος στο Eurasia Group και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή σχετικά με τη διεθνή πολιτική σκηνή, την κρίση του λαϊκισμού, την κρίση στην Ε.Ε.,…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι, η Θάλεια Δραγώνα και ο Γιάννης Κτιστάκις (01.03.2019)

Η Θάλεια Δραγώνα είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Γιάννης Κτιστάκις είναι Επίκουρος Καθηγητής Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μιλήσαμε για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Για το πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ελληνομάθειας με σκοπό την ένταξη της μειονότητας καθώς και για την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου, της Σαρίας, εκεί.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Τέτα Παπαδοπούλου και ο Plamen Tonchev (22.02.2019)

H Τέτα Παπαδοπούλου είναι δημοσιογράφος. Συζητήσαμε για την απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Ουκρανό κινηματογραφιστή Όλεγκ Σέντσοφ, κρατούμενο του καθεστώτος Πούτιν, καθώς και για την επιλεκτική ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Ο Plamen Tonchev είναι Επικεφαλής του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ/IIER) και μιλήσαμε για τις εξελίξεις στην Κίνα.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Αθανάσιος Έλλις και Asli Aydintasbas (15.02.2019)

Ο Αθανάσιος Έλλις είναι Διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Θέμα συζήτησης ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών και η νέα ονομασία της ΠΓΔΜ. Η Asli Aydintasbas είναι δημοσιογράφος στην Τουρκία και Σύμβουλος στο European Center on Foreign Relations. Μιλήσαμε για την κατάσταση στην Τουρκία.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Γιάννης Μεταξάς και Gerald Knaus (08.02.2019)

Ο Γιάννης Μεταξάς είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συζητήσαμε για την έννοια της Πολιτικής και την κρίση της Πολιτικής στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ο Gerald Knaus είναι Πρόεδρος της European Stability Initiative [Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας] και ο κύριος εμπνευστής της Ευρω-Τουρκικής Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016 και αναλύσαμε διεξοδικά το μεταναστευτικό.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Αντώνης Φουρλής και Kevin Featherstone (01.02.2019)

Η εκπομπή “Ω, τι κόσμος μπαμπά!” αφιερωμένη στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων, με φιλοξενούμενο έναν εκ των πρωταγωνιστών της, τον δημοσιογράφο Αντώνη Φουρλή. Στο δεύτερο μέρος της ίδιας εκπομπής, προβλήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον καθηγητή στο LSE Kevin Featherstone για την πορεία προς το Brexit. Με δεδομένη τη χθεσινή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από τους θεσμούς της…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Εμμανουέλα Δούση και Κώστας Καρτάλης (18.01.2019)

Η Εμμανουέλα Δούση είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο Κώστας Καρτάλης είναι Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το θέμα συζήτησης και με τους δυο είναι η κλιματική αλλαγή και η αναγκαιότητα μετάβασης στη νέα εποχή χωρίς χρήση του άνθρακα.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Μάνος Καραγιάννης (04.01.2019)

Ο Μάνος Καραγιάννης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College του Λονδίνου. Μιλήσαμε για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, του πολιτικού Ισλάμ και της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Γιώργος Πρεβελάκης (21.12.2018)

Ο Γιώργος Πρεβελάκης είναι Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συζητήσαμε για την αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συρία, για τις εξελίξεις στην Συρία, το κουρδικό ζήτημα και το ρόλο της Τουρκίας. Τέλος, για τον Μακρόν και το κίνημα «Κίτρινα Γιλέκα».

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Grzegorz Ekiert (14.12.2018)

Ο Grzegorz Ekiert είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Harvard. Μιλήσαμε για τις πρώην κομμουνιστικές, ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, νυν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποχώρηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία και την Πολωνία.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Κώστας Υφαντής και Δημήτρης Καραϊτίδης (07.12.2018)

Ο Κώστας Υφαντής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης. Μιλήσαμε για τις μεγάλες αναταράξεις στην Ευρώπη, το Brexit και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Δημήτρης Καραϊτίδης είναι Πρέσβης επί Τιμή. Συζητήσαμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Νίκος Δέδες και Δημήτρης Τριανταφύλλου (30.11.2018)

Ο Νίκος Δέδες είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιλήσαμε για την ασθένεια που άλλαξε τη σεξουαλική συμπεριφορά διεθνώς αλλά και για την πρόοδο της επιστήμης στην αντιμετώπισή της. Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη. Μιλήσαμε για την ένταση στις σχέσεις μεταξύ…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης (23.11.2018)

Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συζητήσαμε για τη διαμάχη Κωνσταντινούπολης – Μόσχας και την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καθώς και για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στην Ελλάδα, μετά από τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (16.11.2018)

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ε.Ε. Συζητήσαμε για θέματα του χαρτοφυλακίου του και τις προκλήσεις του μεταναστευτικού – προσφυγικού για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Γιώργος Τζογόπουλος και Παναγιώτα Μανώλη (09.11.2018)

Ο Γιώργος Τζογόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Begin Sadat Centre for Strategic Studies και στο ΕΛΙΑΜΕΠ, διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι ειδικός σε θέματα Κίνας. Μιλήσαμε για την εκρηκτική ανάπτυξη της Κίνας και τη σχέση της με την Ελλάδα. Η Παναγιώτα Μανώλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων – Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Ινώ Αφεντούλη και Όθωνας Αναστασάκης (02.11.2018)

Η Ινώ Αφεντούλη είναι δημοσιογράφος και στέλεχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ – Συντονίστρια επικοινωνίας για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου. Η συζήτηση αφορούσε την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχέσεις της Ευρώπης με την Αμερική και τη Ρωσία. Ο Όθωνας Αναστασάκης είναι Διευθυντής Προγράμματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEESOX) στο Πανεπιστήμιο…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιάννης Αρμακόλας (26.10.2018)

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι Διευθυντής Ερευνών της «ΔιαΝΕΟσις». Μιλήσαμε για την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για τη χώρα μας και την ανάγκη δημιουργίας δομών που θα εισάγουν μία πιο τεχνοκρατική αντίληψη στη διακυβέρνηση. Ο Γιάννης Αρμακόλας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλήσαμε για τις πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια καθώς και…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Brady Kiesling και Δημήτρης Κούρκουλας (19.10.18)

Ο Brady Kiesling είναι πρώην Διπλωμάτης των ΗΠΑ. Μιλήσαμε για την Αμερική και τις προσεχείς ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές. Ο Δημήτρης Κούρκουλας είναι πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλήσαμε για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για το Brexit και τον ευρωσκεπτικισμό των Ελλήνων.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Θάνος Ντόκος (12.10.2018)

Ο Θάνος Ντόκος είναι Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μιλήσαμε για την κρίση στην Ιταλία, την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια και το ρόλο της Ρωσίας, την κατάσταση στη Συρία καθώς και το ζήτημα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Σία Αναγνωστοπούλου και Αλέξανδρος Μαλλιάς (28.09.2018)

Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι Βουλευτής, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι Πρέσβης επί Τιμή. Παραμονή του δημοψηφίσματος στην ΠΔΓΜ συζητήσαμε, με αμφότερους, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ω,τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Γιώργος Παγουλάτος και Γιάννης Γρηγοριάδης (27.06.2018)

Ο Γιώργος Παγουλάτος είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλήσαμε για το πρόσφατο Eurogroup, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, την κρίση στην Ευρωζώνη και την περίπτωση της Ιταλίας καθώς και για το πώς διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από την ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό. Τέλος, για την ραγδαία άνοδο της Κίνας. Ο Γιάννης Γρηγοριάδης…

Ω,τι κόσμος μπαμπά! Ά. Συρίγος, Κ. Φίλης, Κώστας Υφαντής και Α. Δεσποτόπουλος (20.06.2018)

Ο Άγγελος Συρίγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Κώστας Υφαντής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης και o Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είναι Διεθνολόγος. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στις εκλογές στην Τουρκίας…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Χάρης Παπασωτηρίου (06.06.2018)

Ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλήσαμε για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, τη νομισματική και οικονομική ένωση. Ο Χάρης Παπασωτηρίου είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλήσαμε για την προεδρεία του Ντόναλτ Τραμπ, το ΝΑΤΟ…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Χριστόπουλος (23.05.2018)

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε. και πρώην Υπουργός. Συζητήσαμε για τα think tanks στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία, την κρίση χρέους στην Ιταλία και την οικονομία της Ευρώπης. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Γιώργος Αλογοσκούφης (16.05.2018)

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης είναι Καθηγητής Μακροοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Tufts – Fletcher School of Law and Diplomacy. Έγινε διεξοδική συζήτηση για τη διεθνή οικονομία, για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Στάθης Καλύβας (09.05.2018)

Ο Στάθης Καλύβας είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μιλήσαμε για την κρίση της δημοκρατίας διεθνώς, καθώς και για την 50ετή επέτειο από τον «Μάη του 68» στο Παρίσι. Τέλος, για το βιβλίο του «Καταστροφές και Θρίαμβοι: Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» και την επικαιρότητά του στην Ελλάδα του σήμερα.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Αστέρης Χουλιαράς (25.04.2018)

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με αφορμή τις προσεχείς, πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, συζητήσαμε για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της, καθώς και για τα ελληνο-τουρκικά. Ο Αστέρης Χουλιαράς είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συζητήθηκε η ανάπτυξη, με ραγδαίους ρυθμούς, της Κίνας και το πώς διαμορφώνεται το διεθνές οικονομικό περιβάλλον εξαιτίας…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένοι οι Σωτήρης Ρούσσος και Άγγελος Συρίγος (18.04.2018)

Ο Σωτήρης Ρούσσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών. Συζητήσαμε διεξοδικά για την κατάσταση στη Συρία και το καθεστώς Άσαντ καθώς και την εμπλοκή της Ρωσίας, της Δύσης και της Τουρκίας εκεί. Ο Άγγελος Συρίγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένη η Ινώ Αφεντούλη (13.04.2018)

Η Ινώ Αφεντούλη είναι δημοσιογράφος και στέλεχος στη Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ – Συντονίστρια επικοινωνίας για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου. Συζητήσαμε διεξοδικά την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Σχολιάσαμε μαζί τις παρεμβάσεις στην εκπομπή του Γουλφάνγκο Πίκολι, πρόεδρου της Teneo Intelligence για την τρέχουσα κατάσταση στην Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα. Τέλος, μιλήσαμε για…

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Γιώργος Κύρτσος (04.04.18)

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Συζητήσαμε διεξοδικά για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, το Brexit, το μεταναστευτικό, το ρόλο της Τουρκίας στο Μακεδονικό. Σχολιάσαμε μαζί τις παρεμβάσεις στην εκπομπή του Ντέιβιντ Φίλιπς, Διευθυντή Προγράμματος για την Ειρήνη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, σε σχέση με την Τουρκία και την εμπλοκή της στη Συρία.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Λουκάς Τσούκαλης (28.03.2018)

Ο Λουκάς Τσούκαλης είναι Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μιλήσαμε για την αμφίσημη σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη, την εσωστρέφεια και τη θυματοποίηση της Ελλάδας κατά την οικονομική κρίση. Συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την εξωτερική πολιτική της Αμερικής και τις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Καλεσμένος ο Αλέξης Παπαχελάς (21.3.2018)

Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής μου: “Ω, τι κόσμος Μπαμπά” καλεσμένος ήταν ο Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Συζητήσαμε για την απόλυτη κυριαρχία του Πούτιν στη Ρωσία και για το αν αποτελεί απειλή για τις Δυτικές Δημοκρατίες. Για το πόσο επικίνδυνη είναι η λύση ή η μη λύση του «Μακεδονικού» στην Ελλάδα. Για την εξωτερική πολιτική…