Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Καιρίδης ορκίστηκε, στις 27 Ιουνίου 2023, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου και 25 Ιουνίου 2023.  

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του, ήταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, όπου και εκλέχθηκε Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Μεταναστευτικό. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, ήταν μέλος της διακοινοβουλευτικής ομάδας συνεργασίας 3+1 Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ, Κύπρου και συντονιστής για τα οικονομικά θέματα στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.  

Είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στα πανεπιστήμια Harvard, Tufts και Μακεδονίας. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και επιστημονικός σύμβουλος σε ιδρύματα και την κυβέρνηση. 

Είναι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα. 

Το πλήρες βιογραφικό μου βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Παντείου Πανεπιστημίου