Μια εβδομάδα έφυγε, μια νέα αρχίζει

Την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα στα πολλά, βρέθηκα στο Ψυχικό για μια ξεχωριστή τελετή, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την οικογένεια της Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis και των παιδιών της, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν ήρωα της εθνικής συνεννόησης και του φιλελεύθερου πνεύματος που δολοφονήθηκε τόσο άνανδρα και τόσο άδικα, το 1989, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Μεσοβδόμαδα, συμπαρουσίασα το εξαιρετικό βιβλίο για το Τατόι της καλής δημοσιογράφου Αλεξίας Κουλούρη, μαζί με τη Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανη του Παντείου, του πανεπιστημίου στο οποίο έχω την τιμή και τη χαρά να υπηρετώ, στο Δημαρχείο του Παπάγου-Χολαργού στον Χολαργό.

Λίγο αργότερα, βρέθηκα με παλιούς φίλους από τον Ροταριανό Όμιλο “Άνοιξη-Σεμέλη” στο Καστρί. Χάρηκα την κουβέντα μας και τη ζεστασιά των ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά μου από την πρώτη στιγμή το 2019.

Τέλος, στη Βουλή υποδεχθήκαμε, μαζί με τον καλό συνάδελφο Evripidis Stylianidis- Ευριπίδης Στυλιανίδης, τους νέους Αμερικανούς υποτρόφους του American Marshall Memorial Fellowship Program: Rebecca Acuna, Tyrone Grandison, Marc Philpart και Christina Vassallo, συνοδευόμενοι από την κυρία Γεωργία Αποστολάκη από το ΕΛΙΑΜΕΠ και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη που συντόνισε τη συζήτηση.

Η εβδομάδα που αρχίζει αναμένεται εξίσου γεμάτη. Ξεχωρίζω τη συνομιλία μου με τον Έντυ Ζεμενίδη, βασικού εκπροσώπου του ελληνο-αμερικανικού λόμπυ στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη το βράδυ στην Ελληνο-Αμερικανική Ένωση, μαζί με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον Πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Κόσκο.