Ελλάδα-Ισραήλ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ στην Αθήνα, από το Institute of International Relations – ΙΔΙΣ του PANTEION UNIVERSITY και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο εναρκτήριο δείπνο μίλησε ο Νίκος Δένδιας, χωρίς τον οποίο δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Στο Φόρουμ συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και πολιτικοί από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Nikos Christodoulides, πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου και, σήμερα υποψήφιος Πρόεδρος.

Το Φόρουμ επιβεβαίωσε τη συνεχή βελτίωση της ελληνο-ισραηλινής σχέσης προς όφελος της ασφάλειας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη δεύτερη μέρα, προσκάλεσα, ως Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας-Ισραήλ, συναδέλφους από τη Βουλή να συναντηθούν με τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ. Στην πρόσκλησή μου ανταποκρίθηκαν οι Σοφία Βούλτεψη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Konstantinos Bogdanos, Κατερίνα Νοτοπούλου και Μαρία Αθανασίου. Τους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους.