Ελλάδα-Ισραήλ

Σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ αποχαιρέτησε τον απερχόμενο πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ, Yossi Amrani. Φεύγει αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις στο καλύτερό τους σημείο. Ως πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας-Ισραήλ αλλά και ως φίλος του Yossi Amrani, τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τρία αυτά χρόνια.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες οι βουλευτές, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, Μανούσος Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Konstantinos Kyranakis, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κούβελας, Σπήλιος Λιβανός, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Lakis Vasileiadis, Τρύφων Αλεξιάδης, Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου.

Ισραήλ στην Ελλάδα

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Βουλής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ συναντήθηκε σήμερα με  τον απερχόμενο Πρέσβη του Ισραήλ, κ. Yossi Amrani. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, κ. Δημήτριος Καιρίδης, η Αντιπρόεδρος, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και η Γραμματέας κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Το Προεδρείο αναφέρθηκε στην εξέχουσα συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο και ιδιαίτερα στη σημαντική συμβολή του κ. Πρέσβη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα. Επίσης, στη συνάντηση έγινε αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στο ισραηλινό κοινοβούλιο, καθώς και στην πρόσκληση ανταποδοτικής επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Από τη πλευρά του, ο κ. Amrani ευχαρίστησε τη χώρα μας για την άριστη συνεργασία, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για τα πλούσια φυσικά αγαθά της πατρίδας μας και τη δυνατότητα αξιοποίησης των ευκαιριών που αναδύονται.

Κλείνοντας, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ ευχαρίστησαν τον κ. Πρέσβη για τη συμβολή του στην ενίσχυση των διπλωματικών μας σχέσεων που  με συνέπεια και αφοσίωση επιτέλεσε, σημειώνοντας ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος και ένας καλός φίλος για τη χώρα μας.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη, συμμετείχαν επίσης τα μέλη κ.κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Μανούσος – Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Δημήτριος Κούβελας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Σπυρίδων- Παναγιώτης Λιβανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, Αθανάσιος Αθανασίου, Τρύφων Αλεξιάδης, Χαρά Κεφαλίδου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.