Οι μάσκες έπεσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ως η παράταξη των κοτζαμπάσηδων

Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»:

Περίσσεψαν τα λόγια, για να κρυφτεί η ουσία και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και εδώ σήμερα στην Ολομέλεια. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε ένα κακόγουστο θέατρο που ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Δεν έχετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το θάρρος να υπερασπιστείτε αυτό που υποστηρίζετε και κρύβεστε. Εμείς είμαστε εδώ, για να σας αποκαλύπτουμε. Πείτε το καθαρά. Δεν θέλετε οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό για τον οποιονδήποτε λόγο, για μία μέρα, για έναν χρόνο, για δέκα χρόνια, να ψηφίζουν για κυβέρνηση και η ψήφος τους ισότιμα να προσμετράται στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Θέλετε να τους περιορίσετε σε δυο, τρεις έδρες, στη γωνιά τους και να μην έχουν λόγο για το μείζον. Κατά βάθος, δεν τους θέλετε. Νομίζετε ότι όσο περισσότεροι στο εξωτερικό, τόσο καλύτερα για σας και το εκλογικό σας αποτέλεσμα.

Μιλάτε εκτός θέματος. Μας ζαλίσατε εδώ και τέσσερις μέρες εκτός θέματος. Σας είπαμε και σας ξαναείπαμε ότι οι περιορισμοί και το πρόβλημά τους δεν είναι ότι είναι αντισυνταγματικοί. Δεν είναι αντισυνταγματικοί. Δεν είναι αντιευρωπαϊκοί. Δεν αντίκεινται στη Σύμβαση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Άλλο είναι το πρόβλημά τους, καταλάβετέ το. Είναι παράδοξοι, για να μην πω παράλογοι, διότι μας λένε ότι ένας Έλληνας γεννημένος στην Ελλάδα, εγγεγραμμένος στους εκλογικούς μας καταλόγους, αν είναι στο εξωτερικό και έχει λεφτά και έχει χρόνο και πάρει το αεροπλάνο και έρθει στην Ελλάδα, θα ψηφίσει κανονικά, ενώ αν δεν έχει λεφτά ή δεν έχει χρόνο και για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, θα ψηφίσει για δυο ή τρεις έδρες και θα είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Αυτό είναι το παράδοξο των περιορισμών και το παράλογό τους.

Δεν μιλάμε γενικά κι αόριστα για την ομογένεια των εκατομμυρίων. Μιλάμε για τους Έλληνες εγγεγραμμένους στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ψηφίσουν, αν θέλουν, εντός Ελλάδας και θέλουμε να τους δώσουμε το δικαίωμα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της τηλεργασίας, του κορωνοϊού, των χίλιων δύο σημαντικών που συμβαίνουν, να έχουν τη δυνατότητα να μη χρειάζεται να ξοδευτούν και να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους.

Μας μιλάτε για τον συμβιβασμό. Κάναμε, λέει, έναν φοβερό συμβιβασμό και είσαστε και πολύ περήφανοι για αυτόν. Ψεύδεστε! Δεν τον θέλατε τον συμβιβασμό! Συρθήκατε στον συμβιβασμό πριν από δύο χρόνια εξαιτίας του ΚΚΕ, διότι το ΚΚΕ έκανε την τρίπλα –για να τα πούμε όλα εδώ- μιας και υπήρχαν οι διακόσιες ψήφοι και προκειμένου να μη μείνετε μπουκάλα στη γωνία, μόνοι σας και υπόλογοι στους Έλληνες του εξωτερικού, αναγκαστήκατε να έρθετε και να ψηφίσετε. Δεν το θέλατε και το πολεμήσατε μέχρι τέλους. Το Κομμουνιστικό Κόμμα σας ανάγκασε να έρθετε σε αυτόν τον συμβιβασμό, για τον οποίο σήμερα επαίρεστε.

Μας λέτε να εφαρμοστεί ο νόμος. Μα, εφαρμόζεται ο νόμος και φαίνεται ότι οι περιορισμοί είναι υπερ-περιοριστικοί, ότι οι περιορισμοί είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν ουσιαστικά τη συμμετοχή των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Μας λέτε κι ένα άλλο τρομερό και αδιανόητο, «ακομμάτιστα». Είστε τώρα και ενάντια στο κομματικό φαινόμενο, ενάντια στα κόμματα. Τι θεωρείτε; Θεωρείτε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι συντεχνία που θα πάρουνε δυο-τρεις έδρες και θα καθίσουν στη γωνία ή Έλληνες πολίτες με πλήρη δικαιώματα και ισότιμη ψήφο μαζί με τους υπόλοιπους; Από πότε εσείς στην Αριστερά, για να καταλάβω τώρα, είστε ενάντια στο κομματικό φαινόμενο και στον κομματικό ανταγωνισμό; Διότι μέσα στην παραζάλη σας, τη σύγχυση και τον ιδεολογικό αχταρμά λέτε απίθανες ανοησίες.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν και να μάθετε κάποτε, ενάντια στον κομματικό ανταγωνισμό υπήρξαν ιστορικά τα φασιστικά κινήματα του Μεσοπολέμου που είχαν μία κορπορατίστικη αντίληψη της πολιτικής, που θέλανε Βουλές όπου θα εκπροσωπούνται κάποιες συντεχνίες, κάποια συνδικάτα, κάποιες εργοδοσίες, κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού, κάποιοι επιστήμονες με συγκεκριμένες έδρες, χωρίς τον ανταγωνισμό. Αυτό έρχεστε σήμερα εσείς να υιοθετήσετε; Δεν ξέρετε τι σας γίνεται!

Λέτε «Άχρηστη η συνεδρίαση, δεν θα μαζευτούν οι διακόσιες ψήφοι». Λέω «Ιστορική η συνεδρίαση, μεγάλης ιστορικής αξίας η συνεδρίαση, για να αποκαλυφθούν επιτέλους και να πέσουν οι μάσκες όσων ψευδώς αυτοαποκαλούνται και μας έχουν ζαλίσει δεκαετίες τώρα και αυτοπροσδιορίζονται ως η προοδευτική παράταξη». Μιλάμε για την παράταξη της μαύρης αντίδρασης, των κοτζαμπάσηδων και του κοτζαμπασισμού –αυτοί είστε- του κλειστού, του εσωστρεφούς, του μίζερου, ενάντια στη δύναμη του ελληνισμού που πάντα περιελάμβανε και τη δύναμη της διασποράς του.

Η διαίρεση αυτοχθόνων και ετεροχθόνων δεν είναι καινούργια. Διατρέχει τη νεώτερη ελληνική ιστορία από την εποχή της Επανάστασης. Έρχεστε τώρα εσείς να ταχθείτε και να ξαναπροσδιοριστείτε ως οι υπερασπιστές των αυτόχθονων κοτζαμπάσηδων, του κλειστού, μην τυχόν και έχουν άλλοι ψήφο!

Υπήρξα ευγενής. Δεν θα ασχοληθώ με τα λεγόμενα της κυρίας Τζάκρη. Ίσως άλλοι είναι αρμοδιότεροι. Παρέμεινα στο μείζον, στο μεγάλο. Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση μπορούμε να ξεφύγουμε από τη διαίρεση των αυτοχθόνων και ετεροχθόνων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να μη μείνουμε καθηλωμένοι σε αυτήν την ψευδή και αντιδραστική διαίρεση.

Εσείς θέλετε το κλειστό. Το θέλατε παντού και πάντα, όχι μόνο τώρα. Όταν επιχειρήσαμε να φέρουμε διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού για να αναβαθμίσουμε τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια μέσα από τα Συμβούλια Ιδρυμάτων, πολεμήσατε τους Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού με νύχια και με δόντια, τους χτίσατε, τους φτύσατε, τους διαπομπεύσατε, τους κλωτσήσατε, τους κάψατε και τους στείλατε στο πυρ το εξώτερον, μην τυχόν και μολυνθεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο από τον διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού και να μείνει κλειστό, μίζερο, εσωστρεφές, μη ανταγωνιστικό και εν τέλει όχι όσο καλό θα μπορούσε να είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των παιδιών της.

 Το ίδιο κάνετε και τώρα. Μην κρύβεστε. Εδώ θα είμαστε μέχρι τέλους να σας αποκαλύπτουμε. Τα Πρακτικά θα μείνουν. Έχετε μία ευκαιρία –και κλείνω, κύριε Πρόεδρε- να μη μείνετε μόνοι, γιατί τώρα στην ψηφοφορία θα μείνετε μόνοι και να μη μείνετε υπόλογοι έναντι του λαού και της ιστορίας μας. Αδράξτε την! Ιδού η Ρόδος, ιδού και ό,τι ακολουθεί τη Ρόδο!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.