Συναντήθηκα στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Δράμας, Καβάλας και Έβρου (από τα αριστερά προς τα δεξιά στη φωτογραφία Σ. Γεωργιάδης, Μ. Δέμπας, Markos Dempas, και Χ. Τοψίδης, Επιμελητήριο Έβρου, αντίστοιχα).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά προβλήματα ολόκληρης της περιφέρειας και τις ενδεδειγμένες πολιτικές για την αντιμετώπισή τους, εν όψει και της σχετικής συζήτησης στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης της Βουλής, όπου συντονίζω τον τομέα των οικονομικής-αναπτυξιακών θεμάτων.
Στην ΚΕΕΕ συμμετέχουν 59 επιμελητήρια, με 830.000 μέλη συνολικά. Τα επιμελητήρια αποτελούν τον κατεξοχήν εκπρόσωπο της παραγωγικής Ελλάδας με τον οποίο η Πολιτεία οφείλει να συνομιλεί συστηματικά για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα.
Προσωπικά, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στα ζητήματα της οικονομίας. Παρόλο που η δημόσια παρουσία μου έχει συνδεθεί, σε μεγάλο βαθμό, με τα διεθνή θέματα, λόγω και της επιστημονικής μου εξειδίκευσης, επέλεξα να συμμετέχω στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ακριβώς γιατί πιστεύω ότι το μείζον εθνικό μας πρόβλημα είναι το αναπτυξιακό, από την αντιμετώπιση του οποίου εξαρτάται συνολικά η εθνική μας πορεία. Άλλωστε, και οι διεθνείς σχέσεις είναι, κατεξοχήν σήμερα, διεθνείς οικονομικές σχέσεις.