Υποκρισία, δίχως τέλος (06.12.2020)

Η διαδικτυακή “Αυγή” γέμισε με πρωτοσέλιδα για το υποτιθέμενο “όργιο καταστολής” της αστυνομίας σήμερα, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αποτυχημένοι της ιστορίας και της πολιτικής έχουν ανάγκη από επετείους για να δικαιολογούν την παρουσία τους και τις ιδεοληψίες τους.

Την ίδια ώρα, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, διεξάγονται εκλογές-παρωδία από το καθεστώς του σοσιαλιστή δικτάτορα Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα, για νέα βουλή, χωρίς την αντιπολίτευση και με τη συμμετοχή λιγότερο του 20% των ψηφοφόρων.

Η άλλοτε πλούσια Βενεζουέλα κείτεται εντελώς κατεστραμμένη, ανήμπορη ακόμα και να αντλήσει το άφθονο πετρέλαιο που διαθέτει, καθώς η άλλοτε κραταιά κρατική εταιρία πετρελαίου ελέγχεται από άσχετους εγκάθετους, κυρίως στρατιωτικούς, που την καταλήστευσαν.

Πέντε εκατομμύρια έχουν ήδη καταφύγει στις γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν από τη φτώχεια, την καταπίεση και την εγκληματικότητα. Ευρώπη, Αμερική αλλά και σύσσωμη σχεδόν η Λατινική Αμερική καταδικάζουν το καθεστώς και δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές. Εξαίρεση αποτελεί η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία του Ερντογάν και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Και, βέβαια, η “Αυγή”! Η οποία στη χθεσινή της έκδοση είχε ένα δισέλιδο ρεπορτάζ για τη Βενεζουέλα, το οποίο καταγγέλει τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της αλλά όχι τις απίθανες καταχρήσεις του καθεστώτος του Μαδούρο.

Συνεχίζοντας, έτσι, μια παράδοση χρόνων και επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, τη ξεδιάντροπη υποκρισία μιας “Αριστεράς” που βλέπει παραβιάσεις των δικαιωμάτων στη δημοκρατική Ελλάδα αλλά όχι στη δικτατορία του Μαδούρo.