Το δράμα των Αρμενίων (29.10.2020)

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαίνεται και οι διαμεσολαβήσεις της Ρωσίας, της Γαλλίας αλλά και των ΗΠΑ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι η ενθάρρυνση του Ερντογάν προς το Αζερμπαϊτζάν να συνεχίσει την επίθεση.

Η υπεροπλία των Αζέρων, χάρη στους εξοπλισμούς που προμηθεύτηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, με πετροδολάρια, από την Τουρκία και το Ισραήλ, έχει προκαλέσει απώλειες, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε εδάφη. Σύμφωνα με τους Ρώσους, συνολικά οι νεκροί ξεπερνούν τους 3000.

Στον χάρτη, με πορτοκαλί χρώμα, σημειώνονται τα εδάφη που έχουν κερδίσει οι Αζέροι τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι Αρμένιοι πολεμούν με ψυχή αλλά μόνοι απέναντι στα εξαιρετικής αποτελεσματικότητας drones των Αζέρων. Αν οι Αζέροι απειλήσουν τον διάδρομο που ενώνει το υψίπεδο του ΝΚ με την Αρμενία, τότε ο πόλεμος θα γενικευτεί και μια ευρύτερη ανάφλεξη, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Τουρκίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν επιδιώκει, με κάθε μέσο, να επιβληθεί, όπου δεν βρίσκει αντίσταση. Πρέπει να τερματιστεί η αμηχανία και η αφέλεια της Δύσης, ξεκινώντας από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών την προσεχή Τρίτη.