Συναντήσεις Ομάδας Εργασίας της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη με τους Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη (24.09.2020)

Πραγματοποιήθηκαν χτες, 24.9.2020, οι πρώτες συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας για αναπτυξιακά θέματα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, με συντονιστή τον Δημήτρη Καιρίδη, ΝΔ (Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών) και τη συμμετοχή των Βουλευτών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ΝΔ (Ροδόπης), Δημήτρη Χαρίτου, ΣΥΡΙΖΑ (Ροδόπης), Ιλχάν Αχμέτ, ΚΙΝΑΛ (Ροδόπης) και Γιάννη Δελή, ΚΚΕ (Α’ Θεσσαλονίκης) με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκε η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης για τη Θράκη και δρομολογήθηκε η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων για να διευκολυνθεί η Επιτροπή στην κατάρτιση συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη συζητήθηκε η αγροτική πολιτική και η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος των κατοίκων της Θράκης, δεδομένης της πολύ μεγάλης συνεισφοράς του πρωτογενούς τομέα στην τοπική οικονομία της Θράκης που πλησιάζει το 30% του ΑΕΠ της περιοχής.