Συναντήσεις Δ. Καιρίδη με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Επικεφαλής του Τομέα Διεθνούς Μετανάστευσης του ΟΟΣΑ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Lukas Gehrke, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD).

Οι δύο συνομιλητές επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους συνεργασία μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. Gehrke, συνεχάρη προσωπικά τον κ. Καιρίδη για τη μέχρι τώρα πορεία της Ελλάδας, η οποία προεδρεύει της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής για το 2024.

Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων στο μεταναστευτικό καθώς και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Ο κ. Καιρίδης, συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Τομέα Διεθνούς Μετανάστευσης στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Jean-Christophe Dumont.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Dumont να δίνει συγχαρητήρια στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την εισαγωγική του τοποθέτηση το συνέδριο του ICMPD, στην οποία έθεσε επί τάπητος όλες τις πλευρές του μεταναστευτικού ζητήματος, που απασχολεί αυτή την περίοδο την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ακόμα, ο κ. Dumont, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΟΟΣΑ σχετικά με τη μετανάστευση και οι δύο πλευρές διερεύνησαν, στη συνέχεια, τρόπους συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο.