Συνάντηση του Δ. Καιρίδη με μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) του Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, συνοδεία Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τις κυρίες Vanessa Odermatt, Romina Plonsker και Heike Wermer, βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του πολυπληθέστερου γερμανικού κρατιδίου της Γερμανίας, συνοδευόμενες από Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις στο μεταναστευτικό υπό τη σκιά των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη σημασία της υιοθέτησης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς και της δημιουργίας νόμιμων μεταναστευτικών οδών, με όρους και κανόνες, που θα αποδυναμώνουν τα παράνομα δίκτυα των διακινητών.

Τέλος, οι κυρίες Odermatt, Plonsker και Wermer και ο κ. Καιρίδης υπογράμμισαν την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης.