Συνάντηση-συζήτηση με τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών Κώστα Καραμανλή (20.02.2020)

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών μου με υπουργούς προκειμένου να τους μεταφέρω τα προβλήματα του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, συνάντησα σήμερα τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών και καλό φίλο, Κώστα Καραμανλή.

Μετά από μία πολύ δύσκολη δεκαετία όπου οι επενδύσεις στις υποδομές μειώθηκαν σημαντικά, ο Κώστας έχει ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει, που όμως είναι απολύτως απαραίτητο για την οικονομική ανάταξη της χώρας. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Κώστας διακρίνεται για το ήθος, τη σεμνότητα και την εργατικότητά του.

Μετέφερα στον Υπουργό το διαδημοτικό αίτημα των δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου και Πεύκης – Λυκόβρυσης που αφορά τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική, όπως άλλωστε προβλέπει το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής. Επίσης διαδημοτική απαίτηση αποτελεί η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ΗΣΑΠ την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι τις 02:00 π.μ., με σκοπό την ενοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των 3 Γραμμών του Μετρό.

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ο σταθμός του Μετρό πλησίον του ήδη υπάρχοντος σταθμού του Προαστιακού, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής και μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η σύνδεση της Μεταμόρφωσης που βρίσκεται στα βόρεια προάστια με το κέντρο της Αθήνας. Επίσης, υφίστανται μεγάλα τμήματα αδιάνοικτων δρόμων που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και παράδρομοι της Αττικής Οδού και Εθνικής Οδού, των οποίων η διάνοιξη καθίσταται αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας των οχημάτων στο σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης. Οι δημότες της περιοχής επιθυμούν τη δημιουργία λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει τη Μεταμόρφωση με την Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών-κατοίκων Μεταμόρφωσης.

Τέλος ζήτησα από τον Υπουργό, να υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο για τη Γραμμή 4 του Μετρό καθώς και συνεργασία με τους δήμους στο σχεδιασμό προκειμένου να αποφευχθούν τα σχεδιαστικά και χωροταξικά λάθη που έγιναν στην κατασκευή των Γραμμών 2 και 3. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει τη ζωή της βόρειας Αθήνας όταν ολοκληρωθεί.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι σε διαρκή επαφή με τους 14 δημάρχους και τις υπόλοιπες αρχές του Βόρειου Τομέα για τη συστηματικότερη επικοινώνηση προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς των προβλήματων που απασχολούν την περιοχή μας.