Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στη gnomip.gr – Διαβάστε απόσπασμα απο τη συνέντευξη

Πηγή: gnomip.gr

O Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.

Μιλάει στην «Γ» για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαϊου, ενώ σημειώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, αποξένωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, από μεγάλο μέρος ψηφοφόρων του, στη Βόρεια Ελλάδα. Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες στην έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ.

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

-Υποψήφιος για πρώτη φορά και μάλιστα, κυνηγώντας ψήφο σε εθνικό επίπεδο για την Ευρωβουλή. Ένας προεκλογικός αγώνας, πολύ δυσκολότερος ακόμα και από αυτόν που κάνουν οι βουλευτές. Γιατί θελήσατε να ξεκινήσετε από κάτι τόσο απαιτητικό;

Γιατί πιστεύω στην κρισιμότητα αυτών των εκλογών που έχουν ένα διακύβευμα, την ήττα του λαϊκισμού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει πληρώσει μεγάλο κόστος για τα ψέματα και τις αυταπάτες των εύκολων υποσχέσεων του λαϊκισμού. Τώρα είναι η ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να διεκδικήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε και χρειαζόμαστε.

-Ποιό είναι κατά την άποψή σας, το πιο σημαντικό ευρω-ελληνικό ζήτημα και για ποιο λόγο θα θέλατε να είστε στην επόμενη ευρωβουλή;

Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη σε μια νέα κρίση. Ο τρόπος που λειτούργησε η νομισματική ένωση μέχρι τώρα ωφέλησε τη Γερμανία και τον βορρά αλλά όχι τον νότο και την Ελλάδα. Χρειάζεται να συμπληρωθεί με την τραπεζική ένωση για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τις χώρες σε κρίση, όπως η Ελλάδα, και, βέβαια, να μειωθούν τα δημοσιονομικά υπερ-πλεονάσματα για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στο 3-4% και να καταστεί το χρέος πιο βιώσιμο. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερη Ευρώπη αλλά για να την αποκτήσουμε θα πρέπει πρώτα να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και τη διαπραγματευτική μας ισχύ. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης.

Πηγή: gnomip.gr