Ο Δ. Καιρίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Ομάδα Φιλίας Αυστρίας – Ελλάδας στην αυστριακή Βουλή

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με την την Ομάδα Φιλίας Αυστρίας – Ελλάδας στην αυστριακή Βουλή, την οποία συνόδευε, ο προκάτοχος του, κ. Νότης Μηταράκης, πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Καιρίδης με τους Αυστριακούς βουλευτές όλων των κομμάτων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ελληνική μεταναστευτική στρατηγική που στοχεύει στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και στη δημιουργία νόμιμων εναλλακτικών λελογισμένης μετανάστευσης, με όρους και κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και με απόλυτη ασφάλεια για την ελληνική κοινωνία.

Συζητήσαν για τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις στο μεταναστευτικό, για την ανάγκη του από κοινού συντονισμού των επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και για τη σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μέσω της στήριξης του ευρωπαϊκού νότου.

Επίσης, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη του Σένγκεν, κάτι που θα δημιουργούσε έναν χερσαίο διάδρομο Ελλάδας με την υπόλοιπη ΕΕ που σήμερα δεν υπάρχει.

Τέλος, συμφωνήσαν στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Αυστρίας και στο μεταναστευτικό και αποφάσισαν να διερευνήσουνε τη δυνατότητα της από κοινού αξιοποίησης εποχικού προσωπικού από τρίτες χώρες, καθώς, στον τουρισμό η Ελλάδα έχει αυξημένες ανάγκες κατά τη θερινή περίοδο ενώ η Αυστρία κατά τη χειμερινή.