Ο Δημήτρης Καιρίδης για την απόπειρα θεσμικής εκτροπής (ΣΚΑΪ, Σήμερα, 25.06.2020)

YouTube video

Τρία είναι τα βασικά σημεία της δυσώδους υπόθεσης Παππά. Πρώτον, αν κρίνω από τον καβγά που παρακολούθησα στην τηλεοπτική συζήτηση που συμμετείχα σήμερα στον ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συζήτηση. Κραυγάζουν και πετούν τη μπάλα στην εξέδρα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Δεύτερον, το κρίσιμο καταρχάς δεν είναι τι κατά λέξει ειπώθηκε στη συνάντηση Παππά-Μιωνή αλλά γιατί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με έναν επιχειρηματία, τον Σάμπη Μιωνή, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοχοποιήσει και του οποίου τον δικηγόρο, Σταύρο Παπασταύρου, είχε κάνει σημαία του προεκλογικού του αγώνα το 2015. Σημειωτέον, ότι ο κ. Παπασταύρου αθωώθηκε από όλες τις διώξεις και η σκευωρία σε βάρος του κατέρρευσε.

Και, τρίτον, το ζήτημα της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας είναι υψίστης σημασίας και δεν μπορεί να υπερ-καλυφθεί από τις ανάγκες της οικονομίας και της υπόλοιπης δημόσιας ζωής. Η Βουλή και, εν τέλει, η δικαιοσύνη οφείλουν να το διερευνήσουν μέχρι τέλους, με σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις και με στόχο την αποκατάσταση της θεσμικής ζημιάς που έγινε.

Ολόκληρη η συζήτηση στην εκπομπή “Σήμερα” με τους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ εδώ:

YouTube video