Οι επιστροφές προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της διεθνούς προστασίας και της μετανάστευσης με όρους και κανόνες

Στις προτεραιότητες της Ελλάδας στο κρίσιμο ζήτημα της μετανάστευσης αναφέρθηκα σήμερα στη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση του IOM Greece (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης(ΔΟΜ)), με την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιων επιστροφών και επανένταξης (AVRR) του Οργανισμού, στο οποίο μετείχε ενεργά το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Τόνισα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να ενθαρρύνει τη νόμιμη μετανάστευση μέσα σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων όρων και κανόνων, ενώ ταυτόχρονα είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που προωθούν το εμπόριο ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση.

Ειδικότερα για το θέμα των επιστροφών, υπογράμμισα ότι το σύστημα ασύλου δεν πρέπει να χάσει τη νομιμοποίησή του στα μάτια των πολιτών της Ευρώπης και για να συμβεί αυτό απαιτείται να λειτουργεί ο μηχανισμός των επιστροφών, υποχρεωτικών και εθελοντικών.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα, τους εταίρους μας στην Ευρώπη, αλλά και με τους γείτονές μας που αντιμετωπίζουν και αυτοί τη δική τους μεταναστευτική πρόκληση.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ: https://bit.ly/3Ef5MXY