Νέα Ιωνία-Μαρούσι

Χθες βράδυ, η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, παρουσία πλήθους πιστών και πολλών βουλευτών, δημάρχων και άλλων αιρετών. Η γιορτή πλαισιώθηκε από κάλαντα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που τραγούδησαν τοπικές χορωδίες.

Η Μητρόπολη περιλαμβάνει τις κατεξοχήν προσφυγικές περιοχές της βόρειας Αθήνας. Ιδιαίτερα για μας, τους απογόνους προσφύγων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης, ο χρόνος που έφυγε ήταν μια χρονιά μνήμης, απόδοσης τιμής στους προγόνους μας, περηφάνειας και αναστοχασμού για την ιστορία και τον πολιτισμό τους αλλά και την πρόοδο που πέτυχαν στις “νέες πατρίδες” της μητέρας Ελλάδας. Τέλος, η γιορτή ήταν μια ευκαιρία υπενθύμισης του σημαντικού και πολύτιμου φιλανθρωπικού έργου που προσφέρει η Μητρόπολη υπέρ των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.


Νωρίτερα, το πρωί, η Τοπική της ΝΔ Αμαρουσίου έκοψε τη βασιλόπιτά της, παρουσία πάρα πολύ κόσμου, η μεγάλη συμμετοχή του οποίου στέλνει μήνυμα νίκης για τη ΝΔ το 2023 και μας γεμίζει όλους με ενθουσιασμό ενόψει του προεκλογικού αγώνα που έρχεται.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, οι βασιλόπιτες επανέκαμψαν δριμύτερες, δίνοντας την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με παλιούς και νέους φίλους.