Μικρά νέα της βόρειας Αθήνας μας, Αύγουστος 2021

Τώρα που το καλοκαίρι είναι και ημερολογιακά πίσω μας, δεν ξεχνούμε τον δύσκολο φετινό Αύγουστο. Μέσα στην καταστροφή υπήρξαν πολλές πρωτοβουλίες ανθρωπιάς που χρήζουν προβολής και αντιγραφής. Η βόρεια Αθήνα στάθηκε αλληλέγγυα στους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας. Η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων του Βόρειου Τομέα καθώς και η Β3 ΝΟΔΕ, συνέλεξαν τρόφιμα, νερά καθώς και ζωοτροφές για τους πληγέντες συνανθρώπους μας, ενώ στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος φροντίδας για τα πυρόπληκτα αδεσποτάκια, με τη βοήθεια εθελοντών.

Με απόφαση του ΥΠΕΣ, 1.008.170 εκατ. ευρώ θα πάει για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Βόρειου Τομέα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς: για δεύτερη χρονιά, υλοποιείται με πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ύψους 30.000.000 ευρώ, παράλληλο πρόγραμμα με το οποίο καλύπτονται 15.000 επιπλέον βρέφη και νήπια ενώ διορθώνεται και μια αδικία δεκαετιών καθώς καθίστανται δικαιούχοι voucher και γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ο Μελισσιώτης Πάνος Τριανταφύλλου, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς: χάλκινο στο αγώνισμα της σπάθης με αμαξίδιο.

Περήφανους μας έκαναν και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Φιλαδέλφειας του Τομέα Γραφικών Τεχνών με τα έργα τους και τις διακρίσεις τους!