Μια ελληνική επιτυχία και πολλές ακόμα…

Η Δέσποινα Χατζηβασιλείου εκλέχθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (240-60) Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κ. Χατζηβασιλείου είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.

Η Συνέλευση εξέλεξε, επίσης, τον Γιάννη Κτιστάκη ως τον νέο Έλληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο κ. Κτιστάκης διαδέχεται τον Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ο οποίος διατέλεσε και Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η Ελλάδα είχε πολλές ακόμα επιτυχίες εκλέγοντας πολλά μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας σε σημαντικές θέσεις, σημάδι της αυξημένης διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας (αντίθετα, η Τουρκάλα Leyla Kayacik, με μεγάλη εμπειρία στο Συμβούλιο, “πλήρωσε” τη χώρα προέλευσης της και δεν εξελέγη).

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ας σημειώσω ότι κι εγώ εξελέγην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (μια από τις σημαντικότερες επιτροπές αφού ασχολείται με το βασικό αντικείμενο του Συμβουλίου που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα).

Εδώ το Δελτίο Τύπου