Μεταναστευτικό, επικρίσεις και η υποψηφιότητα Χαρδαλιά | Πρώτο Πρόγραμμα | 01.08.23

YouTube video

[….] Η χώρα μας έχει δεχτεί μια μηδενιστική επίθεση από μέρους του διεθνούς τύπου για το ναυάγιο της Πύλου.

Έχει ασκηθεί μια μεγάλη πολιτική πίεση το τελευταίο διάστημα από δημοσιογράφους, ακτιβιστές, ΜΚΟ και Ευρωβουλευτές, συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης, προς τις Ευρωπαϊκές αρχές με αφορμή την Πύλο, προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση στην προστασία των συνόρων. Υπάρχει η γνωστή πτέρυγα που θεωρεί ότι η Frontex πρέπει να διαλυθεί, ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να φυλάει τα σύνορα της και ότι οποιαδήποτε φύλαξη συνόρων παραβιάζει τα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών.

Όλα αυτά τα ξέρουν οι διακινητές, παίρνουν το σήμα και για αυτό τον λόγο έχουμε αύξηση των ροών που προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη.

[….] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει. Τολμά με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης, ριψοκίνδυνες κινήσεις που ενδεχομένως έχουν και πολιτικό κόστος προκειμένου να υπηρετήσει αυτό που του έδωσε ο ελληνικός λαός, αυτή την πολύ μεγάλη νίκη της 25ης Ιουνίου, την οποία την αντιλαμβάνεται και την αντιλαμβανόμαστε όλοι ως πολύ βαριά ευθύνη, πολύ βαριά υποχρέωση απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού χωρίς καμία έκπτωση

[….] Ο κ. Χαρδαλιάς είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζουν οι Αθηναίοι, τον γνωρίζει το πανελλήνιο. Εγώ, τον γνώρισα από κοντά ακόμα περισσότερο, κατά την προεκλογική περίοδο, διότι κάναμε μαζί κάποια ταξίδια στην περιφέρεια από αυτά που έπρεπε να κάνουν όλοι οι βουλευτές και ήμασταν μαζί στην Ξάνθη, σε μια δύσκολη περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία και εκεί είδα από κοντά την αφοσίωση και το ταλέντο του επιχειρησιακού αυτού ανθρώπου και τον θαύμασα.

[….] Αύριο έχουμε και την πανηγυρική παρουσίαση στην Πειραιώς, παρουσία των βουλευτών του Λεκανοπεδίου, της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος συσπειρώνει, δεν διχάζει, τον οποίο όλες οι πτέρυγες της κεντροδεξιάς, αν κανείς θεωρεί ότι υπάρχουν τέτοιες, τον αποδέχονται ανεπιφύλακτα νομίζω και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις

01.08.2023, Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα στην εκπομπή «το GPS της Επικαιρότητας» του Θάνου Σιαφάκα