Καθ’ οδόν προς τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, επισκέφθηκα μια σειρά από επιχειρήσεις της βόρειας Αθήνας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων. Από το κρεοπωλείο πρότυπο στα Μελίσσια με ελληνικά βιολογικά προϊόντα και το “σκανδιναβικό” αρτοποιείο-εστιατόριο στο Μαρούσι μέχρι το ζαχαροπλαστείο-καφέ-φρέσκοι χυμοί στη Νέα Ιωνία, το ελληνικό επιχειρείν αγωνίζεται με όρεξη και νέες ιδέες.
Πρόβλημα το ενεργειακό κόστος και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Στοίχημα: η ενεργειακή μετάβαση (με πολλές επενδύσεις στα δίκτυα και στις ανανεώσιμες) και η αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης