Μία πρώτη νίκη για την ελληνική επιχειρηματικότητα (24.06.2020)

YouTube video

Στις 05.06.2020 συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με το πρόβλημα χρηματοδότησης που ανέκυψε, κατά τον ευρωπαϊκό κανονισμό, των προβληματικών επιχειρήσεων. Επειδή η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων είναι, σύμφωνα με τον κανονισμό, προβληματικές, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκούς πόρους.

Χθες, στην κοινή ενημέρωση των επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων από τους Υπουργούς Οικονομικών (Χ. Σταϊκούρα) και Ανάπτυξης & Επενδύσεων (Άδωνι Γεωργιάδη), ανακοινώθηκε ότι ήδη μπορούν να χρηματοδοτούνται οι μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν είναι προβληματικές και επιπλέον ότι η ελληνική κυβέρνηση (σε συνεργασία και με άλλες) έχει ζητήσει την αναθεώρηση του κανονισμού προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτούνται όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, που είναι ενήμερες (δηλαδή καταβάλουν κανονικά τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους) αλλά που δεν πληρούν το “τυπικό” κριτήριο περί μη προβληματικότητας, του ευρωπαϊκού κανονισμού.

Αυτό είναι μία πρώτη επιτυχία και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να προστατευθεί επαρκώς η ελληνική παραγωγή που βάλλεται από την κρίση του κορονοϊού.

Οι βουλευτές, με στοχευμένες και καλά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας. Η χθεσινή εξέλιξη δικαιώνει την πεποίθησή μου ότι η Βουλή δεν είναι θεατρική σκηνή όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά αντίθετα παραγωγός ουσιαστικού έργου.

Γι αυτό μπήκα στην πολιτική και αυτό θέλω να υπηρετήσω.

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Καιρίδη στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα εδώ.