Κοινοβουλευτική διπλωματία: η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές αυθαιρεσίες (Ε.Δ. Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 25.02.2020)

Στις 25 Φεβρουαρίου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας, κ. Simon Sutour. Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε στη Βουλή για τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις, ο κύριος Sutour μου εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση της Γαλλίας στο ζήτημα του παράνομου τουρκo-λιβυκού μνημονίου και της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Η Γαλλία αποτελεί κρίσιμο παίκτη στη νέα γεωστρατηγική της Ευρώπης και της Μεσογείου και η ελληνο-γαλλική σχέση αποτελεί θεμέλιο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ο κ. Sutour με προσκάλεσε στο Παρίσι όπου πρόκειται να συνεχίσουμε τον ελληνο-γαλλικό διάλογο με την αρμόδια επιτροπή της Γαλλικής γερουσίας, για την περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

To επίσημο δελτίο τύπου της Βουλής: https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=564b8e0c-97fe-4bf2-8dab-ab6b015082b2&fbclid=IwAR1Niu3Z-YICrPdNANdnHHisk5YtCjsywkk2eSdwrUN1i82IU1BrLwjqgYA