Και να θες να ξεχάσεις δεν σ’ αφήνουν… (14.02.2020)

Απόψεις

Ο πάντα αμετροεπής εθνικός μας νάρκισσος, αυτοαποκαλούμενος Γιάνης με ένα ν, έδωσε άλλη μια παράσταση σήμερα στη βουλή, όπου τον έστειλαν κάποιοι συμπολίτες μας…

Αντί να διαπραγματευτεί για την Ελλάδα, πόζαρε και ηχογραφούσε τις πόζες του. Ίσως ξεχνάει που μας οδήγησε. Ως υπουργός οικονομικών, μαζί με το υπόλοιπο αριστερό-ΑΝΕΛ τσούρμο, υπέγραψε (χαρωπά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής) το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και την επακόλουθη δολοφονία της εθνικής οικονομίας, βλ. το σχετικό μοιραίο ΦΕΚ.

Αυτό που ακολούθησε είχε να το βιώσει ο τόπος μας από την κατοχή. Με μιάς, η χώρα άλλαξε χέρια. Οι τράπεζες, και μαζί οι επιχειρήσεις και οι ιδώτες που δανείστηκαν από αυτές, πέρασαν στον έλεγχο των ξένων. Η αναδιανομή πλούτου υπέρ των ξένων και όποιων είχαν μαύρα και σε βάρος της υγιούς εγχώριας μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας ήταν πρωτοφανής.

Το κλείσιμο των τραπεζών στραγγάλισε τις εγχώριες επιχειρήσεις που εξαρτόνταν από τις εγχώριες τράπεζες. Και άφησε το έδαφος ελεύθερο στις ξένες πολυεθνικές, που οι αριστεροί λατρεύουν να μισούν αλλά που στην πράξη τόσο εξυπηρέτησε η κυβέρνησή τους. Το εξωφρενικό είναι ότι όλο αυτό έγινε στο όνομα της εθνικής αξιοπρέπειας και αντίστασης στους ξένους. Αντί για αντίσταση πλήρης υποδούλωση και αντί για αξιοπρέπεια η ξεφτίλα της κωλοτούμπας.

Αυτοί ήταν και τέτοιοι παραμένουν…