Καιρίδης, Μπουκώρος, Χατζηβασιλείου και Βλάχος κατά Ράμμου: Delivery boy και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ (dailypost.gr)

Έγραψαν

[…] Μετρημένη και αναμφίβολα πιο ουσιαστική ήταν η κριτική που άσκησε για τους χειρισμούς του κ. Ράμμου ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ.

Ο κ. Καιρίδης περιέγραψε κατ’ αρχάς το αίτημα που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Τσίπρας στην ΑΔΑΕ ως «παράνομο, στον βαθμό που δεν ζητούσε πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά για τρίτα πρόσωπα».

Και επεσήμανε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα «ήταν προσχηματικό για να δώσει το πρόσχημα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να του δώσει πληροφορίες».

Ο κ. Καιρίδης σημείωσε ακολούθως ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «αντί να το απορρίψει το αίτημα Τσίπρα, δέχθηκε και του έδωσε πληροφορίες!»

Τόνισε δε ο βουλευτής της ΝΔ πως το Σύνταγμα και ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ «είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η ΑΔΑΕ έχει έναν και μόνο στόχο. Την προάσπιση του απορρήτου. Ολα τα υπόλοιπα ευγενή περί Δημοκρατίας αφορούν άλλους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη».

Και αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, «πότε άλλοτε στο παρελθόν, η ΑΔΑΕ έδωσε προσωποποιημένες πληροφορίες σε πολιτικούς αρχηγούς;».