Η κρίση ή θα ενώσει ή θα διαλύσει την Ευρώπη (ΑΝΤ1, Πρωινή Ενημέρωση, 28.03.2020)

YouTube video

Φύγαμε από το υπερ-πλεόνασμα του 3,5 % και μπήκαμε στην ποσοτική χαλάρωση, για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς ανώτατο όριο, μεταξύ άλλων. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε προκειμένου να μείνει η οικονομία όρθια και οι πολίτες υγιείς. Στο χθεσινό συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες, υπήρξε μία πρώτη κόντρα μεταξύ “Βορρά” και “Νότου” για τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μάχη για το ευρω-ομόλογο συνεχίζεται.

Υ.Γ. 1) Σε αντίθεση με την Ισπανία, όπου η Υπουργός Εργασίας των PODEMOS, των ομογάλακτων του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικά “ευαίσθητων”, ανακοίνωσε μισό εκατομμύριο απολύσεις την τελευταία εβδομάδα, στην Ελλάδα έχουμε, προς το παρόν, κάτω από 50.000 για όλο τον Μάρτιο

Υ.Γ. 2) Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον – και περίσσεια υπομονή – τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να αυτο-συγχαίρονται για το πόσο σοβαρή αντιπολίτευση κάνουν και πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Ξεχνούν τι κάνανε μέχρι το 2015, ποιός έβαλε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ το 2015 και τι λένε διάφοροι της σχολής Πολάκη και σήμερα, παρά το πνεύμα συναίνεσης που η περίσταση επιβάλει.

Ολόκληρη η παρέμβασή μου στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με τους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη στον ΑΝΤ1 στις 27.03.2020.