Η δημόσια τηλεόραση νοσεί (14.08.2019)

Απόψεις
Πηγή: EUROKINISSI

Η δημόσια τηλεόραση νοσεί. Για πολλούς βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση στην μετά το 1974 εποχή. Καθιστώντας την κομματικό φερέφωνο του, ο Σύριζα την απαξίωσε. Η ΕΡΤ κοστίζει πανάκριβα, πάνω από 200 εκ. ευρώ, έχει εξαιρετικά περιορισμένη τηλεθέαση, τη χαμηλότερη από κάθε άλλη δημόσια τηλεόραση στην Ευρώπη, και τα όποια άξια στελέχη της, με εμπειρία και γνώση, παραμένουν στο περιθώριο από τους κομματικούς και τους συνδικαλιστικούς εγκάθετους.

Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ είναι μεγάλο και δύσκολο και αφορά συνολικά τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου του 2019, γνώρισα ακόμα καλύτερα τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες και την ένταση του προεκλογικού αγώνα, ο Κωνσταντίνος συνέχισε να διακρίνεται για τον επαγγελματισμό, τη μετριοπάθεια και το ήθος του. Είμαι βέβαιος ότι, με αυτά τα εφόδια, θα δώσει τη μάχη για μια αξιόπιστη και πολυφωνική δημόσια τηλεόραση που θα (ξανά)αγαπήσουν όλοι οι Έλληνες και για την οποία θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Στην εποχή των fake news και της διαδικτυακής σαχλαμάρας, η δημόσια τηλεόραση έχει ακόμα πιο κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει για την αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου και, συνολικά, της δημοκρατίας στην πατρίδα μας.