Ευρω-εκλογές 2019: ψηφίσαμε Ευρώπη, αλλάξαμε την Ελλάδα

YouTube video

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη διεξαγωγή των ευρω-εκλογών του 2019. Η μεγάλη νίκη της ΝΔ υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να επισπεύσει την κυβερνητική αλλαγή. Όπως είπαμε τότε, η άνοδος της αυτοδύναμης ΝΔ στην εξουσία αποτελούσε την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάταξη της πατρίδας μας. Η νίκη μας στις ευρω-εκλογές έστειλε ένα μήνυμα ήττας του λαϊκισμού και των άκρων σε όλη την Ευρώπη.


Συμμετείχα κι εγώ στις ευρω-εκλογές ως υποψήφιος της ΝΔ. Ήταν ένα εγχείρημα περισσότερο καρδιάς παρά ορθολογικό. Ήθελα να συμβάλω στην ήττα του λαϊκισμού και του Σύριζα. Ο χρόνος ήταν λίγος, οι οργανωτικές απαιτήσεις μιας πανελλαδικής εκστρατείας τεράστιες, οι επιθέσεις λυσσαλέες. Με είχαν προειδοποιήσει πολλοί, μερικοί μάλιστα με ένταση και επιμονή, ότι χωρίς χρηματοδότηση, προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό και “αναγνωρισιμότητα” εκτός Αθηνών, οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν ανύπαρκτες. Τελικά, είχαν δίκιο όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν γενναιόδωρο. 135.000 Έλληνες σε όλη την Ελλάδα και κάποιοι και στην υπόλοιπη Ευρώπη έβαλαν έναν σταυρό δίπλα στο όνομά μου. Το νούμερο εξέπληξε τους έμπειρους του κόμματος. Τα υπόλοιπα είναι μια ιστορία για βιβλίο…


Σήμερα γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που έκαναν τη ΝΔ το πιο ισχυρό κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και που με τη ψήφο τους διεκδίκησαν δυναμικά την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξίας, των αξιών και των άξιων, της εξωστρέφειας, της μετριοπάθειας και της προόδου που δικαιούμαστε και αξίζουμε. 


Ως μικρό ενθύμιο της προσπάθειας στην οποία συμμετείχα κι εγώ αναρτώ αυτό το βίντεο. Πρόκειται για ένα συμπίλημα φωτογραφιών από την εκστρατεία μου στον Έβρο, την Καβάλα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η αγαπημένη μου ανηψιά, Κωνσταντίνα, τράβηξε τις φωτογραφίες κι έφτιαξε, από μόνη της, το βίντεο. Δεν είναι επαγγελματικό ούτε αντιπροσωπευτικό. Εστιάζει σε πρόσωπα παρά σε πλήθη. Είναι όμως αυθεντικό και “οικογενειακό” και αυτή είναι η αξία του.

Μου το έστειλε για να μου υπενθυμίσει την ημέρα-επέτειο. Την ευχαριστώ από την καρδιά μου και γι’ αυτό αλλά και για τη βοήθεια που μου προσέφερε σε όλα αυτά τα μέρη. Στο βίντεο περιλαμβάνονται αγαπημένα πρόσωπα. Είμαι τυχερός γιατί έχω μια μεγάλη και πολύ δεμένη οικογένεια. Αλλά και πολλούς φίλους. Μερικοί τα κατάφεραν περίφημα, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που λίγες μέρες αργότερα έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Κωνσταντίνα μου επανέφερε μνήμες ενός σκληρού και κοπιαστικού αγώνα. Αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η επίσκεψή μου στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Κιλκίς όπου με μιας απέκτησα πολλούς νέους φίλους. Κρατώ τα γεμάτα προσδοκία πρόσωπα όλων όσων συνάντησα σε όλη την Ελλάδα, βόρεια και νότια, ηπειρωτική και νησιωτική, που θέλουν μια καλύτερη Ελλάδα και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.