Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης: Προκλήσεις και προοπτικές

YouTube video

Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης: Προκλήσεις και προοπτικές”, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης (ΔΜΕ). Συμμετείχα στη συζήτηση ως Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Μετανάστευση» στη ΔΜΕ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν το Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που παρουσίασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές και οι: Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής και Μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Γεώργιος Χριστιανός, Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Γρηγόριος Αποστόλου, Επικεφαλής Γραφείου Διασύνδεσης Frontex για Ελλάδα και Κύπρο, Βασίλειος Πανουράκης, Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου, Maria Clara Martin, Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Της συζήτησης προήδρευσε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ήταν παρών ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ολόκληρη η συζήτηση εδώ:

YouTube video