Επίσκεψη στο ΓΝΑ Σωτηρία (11.12.2020)

Χθες το πρωί επισκέφτηκα και συνομίλησα με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, Άννα Κρεμμύδα, του Νοσοκομείου “Σωτηρία”. Αφορμή ήταν η παράδοση (με τη δική μου απλώς μεσολάβηση) μιας μικρής δωρεάς ιατρικού υλικού. Δωρητής ήταν ένας παλιός μου φίλος και πετυχημένος παραγωγός ο ίδιος ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Το νοσοκομείο “Σωτηρία” βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με την κ. Κρεμμύδα είχα την ευκαιρία να συζητήσω για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Η αλήθεια είναι ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του αλλά και την πολύ καλή συνεργασία με την πολιτεία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και διαρκή πίεση, τα έχει καταφέρει πολύ καλά.

Ιδιαίτερη εντύπωση, για παράδειγμα, προκαλούν οι έπαινοι για την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης του Λιβανέζου μεγαλο-επιχειρηματία Ταουφίκ Χούρι, που νοσηλεύθηκε με COVID εκεί, και που, πρόσφατα, προχώρησε στη δωρεά 5 κλινών ΜΕΘ στο “Σωτηρία”, ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του.

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως ήταν η κατασκευή, μέσα σε δύο μόλις μήνες (!), 50 κλινών ΜΕΘ. Πρόκειται για μια “κινεζικής” ταχύτητας επίδοση, που πιστώνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους και, βέβαια, στη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Γενικά, παρά το καταθλιπτικό κλίμα της πανδημίας, έφυγα από το “Σωτηρία” με μια αίσθηση ασφάλειας και αισιοδοξίας. Και, φυσικά, ευγνώμων προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που δίνουν την καθημερινή μάχη απέναντι στον ανθρώπινο πόνο στα νοσοκομεία όλης της χώρας.