Διαδικτυακή συζήτηση με Έλληνες της Αμερικής

Χθες το βράδυ, είχα την ευκαιρία να συζητήσω διαδικτυακά με Έλληνες επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στη Νέα Υόρκη και την υπόλοιπη Αμερική.

Η συζήτηση είχε θέμα: «Πως βλέπει η Ελλάδα τις εξελίξεις στις ΗΠΑ;» και τη διοργάνωσε η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ και ο Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος.

O απόδημος ελληνισμός είναι ο μεγάλος εθνικός μας πλούτος.

Φέτος, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Η προετοιμασία και η επιτυχία της βασίστηκε στους Έλληνες της διασποράς. Όλη η πορεία του νέου ελληνικού κράτους στηρίχτηκε στη βοήθεια που πρόσφεραν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Μπορεί, συχνά, να επικράτησαν οι “κοτζαμπάσηδες” (βλέπε τη λυσσαλέα αντίδραση στη συμμετοχή Ελλήνων ακαδημαϊκών του εξωτερικού στη διοίκηση των ελληνικών πανεπιστημίων που προέβλεπε ο νόμος Διαμαντοπούλου το 2011) όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει την εξωστρέφεια και την καινοτομία, των οποίων οι Έλληνες της διασποράς είναι οι καλύτεροι φορείς.

Η απόδοση της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού ήταν μια τομή στη σχέση της πατρίδας μας με την ομογένεια και θα έχει συνέχεια.

Χάρηκα πραγματικά τη συζήτηση, τη γνώση και το ήθος που εξέπεμψαν οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων και τους ευχαριστώ για την επικοινωνία.