Δευτερολογία Δ. Καιρίδη στην Ερώτηση για την κατάργηση VISA για Τούρκους πολίτες

YouTube video

Απάντηση Δ. Καιρίδη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. «ΝΙΚΗ» και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Νατσιού, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα: «Κατάργηση υποχρέωσης VISA για Τούρκους πολίτες».

Κύριε Πρόεδρε, αποφασίσατε να βγείτε εκτός κειμένου και σε ένα πραγματικό παραλήρημα το οποίο θα ζήλευαν –νομίζω- και ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης…

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος – ΝΙΚΗ)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Είναι απαράδεκτος αυτός ο χαρακτηρισμός!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Παρακαλώ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Θα ζήλευαν, λοιπόν. Ελπίζω να μην έχετε την τύχη τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, το επιτρέπετε εσείς να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί; Για όνομα του Θεού! Αυτή η αγένεια …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Μισό λεπτό. Ακούστε λίγο. Μην επικαλείστε τον Θεό στη Βουλή. Ο κύριος Υπουργός έχει την ευθύνη των λεγόμενών του. Εφόσον είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει από τα όρια, είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε. Ο κύριος Πρόεδρος μετά τη διαδικασία –η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, αγαπητοί συνάδελφοι- μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ (Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος – ΝΙΚΗ): Χωρίς χαρακτηρισμούς, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): O κ. Νατσιός είναι Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μπορεί με τον τρόπο του να καταδικάσει οτιδήποτε. Έως τότε, επειδή εδώ είναι το Κοινοβούλιο και μας παρακολουθούν νέα παιδιά από την Καλλιθέα, σας παρακαλώ να είμαστε κόσμιοι και μετά ο κύριος Πρόεδρος θα έχει χιλιάδες δυνατότητες να απαντήσει στα λεγόμενα του Υπουργού. Ο κύριος Πρόεδρος, εγώ, ο καθένας από εμάς έχει την ευθύνη των λεγόμενών του, είναι Βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει εκλεγεί και πιστεύω ότι μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο που να μην προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον.

Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Νομίζω ότι δεν είμαι ποτέ προσβλητικός και αποφεύγω τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ (Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος – ΝΙΚΗ): Μόλις το κάνατε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ (Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου): Επιστρέφω δε όλο αυτό το παραλήρημα των προσωπικών χαρακτηρισμών του

Προέδρου της Νίκης και πραγματικά λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά και για την ουσία και για τον βούρκο στον οποίο αποφασίσατε να κυλιστείτε.

Για να κλείσω το θέμα με μία φράση: Δεν έχετε το μονοπώλιο του πατριωτισμού, καταλάβετέ το και ελάτε εδώ να συζητήσουμε επί της ουσίας με μια Κυβέρνηση που δίνει μάχες για το ελληνικό συμφέρον. Ούτε κραυγές ούτε θέατρο. Επί της ουσίας.

Ως προς το ζήτημα της βίζας, αυτό αφορά κυρίως το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι και το αρμόδιο σε συναρμοδιότητα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι το μέτρο θα κληθεί να το εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι και υπεύθυνη εν τέλει για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην πατρίδα μας.

Έχουμε δρόμο ακόμα. Υπάρχουν οι αντιδράσεις οι δικές σας, υπάρχουν οι αντιδράσεις των Γερμανών. Εν τέλει, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του εθνικού συμφέροντος, είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα και σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα τα οποία κάνει η Κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.