Δευτερολογία Δημήτρη Καιρίδη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση των Σπαρτιατών | 06.11.2023

YouTube video

Κύριε συνάδελφε,γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτή η Κυβέρνηση και την εθνική άμυνα θωρακίζει, ακριβώς γιατί δεν έχει κάποια αφελή ή συναισθηματική προσέγγιση των διεθνών σχέσεων και τη θωρακίζει εμπράκτως με εξοπλισμούς που δεν είχαμε δει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έτσι δεν είναι; Με τα σύγχρονα F-16, με τις Belhara, με τα Rafale, τα F-35 που θα έρθουν και όλα τα υπόλοιπα, ακριβώς γιατί δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση.

Και στο μεταναστευτικό, ο τρίτος φράχτης στον Έβρο χτίζεται και ολοκληρώνεται και το Λιμενικό ενισχύεται με μέσα και οι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται και κάμερες και θερμικές κάμερες και drones και όλα τα υπόλοιπα για να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι. Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη γειτονιά. Βλέπετε τι γίνεται στη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι το ένα.

Αναφέρατε πολλούς Έλληνες που ανησυχούν. Εγώ θα αναφερθώ σε μερικούς, λίγους Έλληνες οι οποίοι από συνήθεια ή κατ’ επάγγελμα ανησυχούν και θέλουν να ανησυχούν και να σπεκουλάρουν πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να δηλητηριάζουν τον δημόσιο διάλογο με απίστευτα fakenews και ψέματα, τα οποία δεν βοηθούν ούτε το εθνικό συμφέρον ούτε την εθνική ασφάλεια ούτε τη σταθερότητα, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα γεμίσει με τζιχαντιστές, ότι ο Καιρίδης θα φέρει τους Τούρκους και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Λοιπόν η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη πολιτική, είναι απολύτως απέναντι στην παράνομη μετανάστευση και την πολεμά με κάθε τρόπο, σεβόμενη όμως τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, τις ευρωπαϊκές αρχές, το κράτος δικαίου, τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει.

Η Κυβέρνηση, όπως το κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, επιχειρεί να συνδιαλεχθεί με τις όμορες χώρες από όπου έρχονται ροές, προκειμένου αυτές να μηδενιστούν. Εάν δεν μηδενιστούν, οι άλλες χώρες θα είναι υπόλογες και θα έχουν άλλες συνέπειες. Προς το παρόν έχουμε καταφέρει να τις μειώσουμε. Βγείτε και πείτε το. Μην αμφισβητείτε τα στοιχεία λέγοντάς μου ότι κάποιος σας είπε από τη Λέσβο ότι είδε μια βάρκα.

Τα στοιχεία είναι τα επίσημα του Λιμενικού, δημοσιεύονται κάθε μήνα, δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει και έχουμε μια μείωση 43% τον Οκτώβριο και ακόμα μεγαλύτερη τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Θα πάμε πάνω από 70%, αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος Νοεμβρίου. Εφησυχάζουμε; Καθόλου. Επιτρέπεται να εφησυχάζουμε; Καθόλου. Βλέπετε τι γίνεται στη Μέση Ανατολή,επαναλαμβάνω.

Μην μου λέτε εμένα για το τι είναι ο Ερντογάν. Δόξα τω Θεώ,τριάντα χρόνια ασχολούμαι με την Τουρκία και ξέρω πάρα πολύ καλά τι είναι ο Ερντογάν, αλλά αυτόν εξέλεξε -όπως εξέλεξε- ο τουρκικός λαός και αυτός είναι η ηγεσία της γείτονος.

Το δικό μας συμφέρον -όχι το κομματικό, όχι το μικροκομματικό, όχι το προσωπικό να λέμε ευκολίες και ανοησίες στα κανάλια ή δεν ξέρω πού αλλού- το εθνικό συμφέρον επιτάσσει σοβαρότητα σε αυτές τις διεθνείς μας σχέσεις, ιδίως με έναν γείτονα όπως είναι η Τουρκία και αυτό κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.