Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι: Συναντήσεις με δημάρχους (20.10.2020)

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ (μαζί με τους συνεργάτες μου, με όλες τις προφυλάξεις) με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο.

Με τον κ. Αμπατζόγλου συζητήσαμε για τρία απαραίτητα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι: τη γραμμή 4 του μετρό, τη διάνοιξη της Λ. Κύμης και τη σύνδεσή της με την Εθνική οδό και τέλος την ανάγκη υπογειοποίησης τμήματος της Λ. Κηφισίας.

Με τον κ. Ρούσσο συζητήσαμε για την ανάγκη ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής Πεύκου-Πολίτη (1100 στρεμμάτων), καθώς και την ανάγκη να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τη μεταφορά του συνοικισμού των Ρομά που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, με τον οποίο συζητήσαμε το πρόβλημα που έχει προκύψει στην κτηματογράφηση του Δήμου και την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης.

Και με τους τρεις τοπικούς άρχοντες είχα την ευκαιρία να αναπτύξω την ιδέα-σχέδιο για μια συνολική καταγραφή και ανάδειξη των τοποσήμων και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής ταυτότητας όλων των Δήμων της βόρειας Αθήνας, που θα παρουσιαστεί σε ένα βιβλίο-λεύκωμα κι έναν ιστότοπο και θα αποτυπωθεί σε μια σειρά από προτάσεις “ιστορικών περιπάτων” στη βόρεια Αθήνα.

Εδώ το δελτίο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου.

Εδώ το δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου