Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας… (06.03.2020)

Απόψεις
Πηγή φωτογραφίας εδώ

Ο Βασίλης Γούναρης είναι ένας διακεκριμένος ιστορικός και ένας πανεπιστημιακός με ήθος, ακεραιότητα και αφοσίωση στο ακαδημαϊκό του έργο, που τιμά το ΑΠΘ.

Συνεργαστήκαμε στενά στην επιτροπή που διοργάνωσε το μεγάλο ιστορικό συνέδριο του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2012, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, και στην έκδοση των πρακτικών του συνέδριου που ακολούθησε. Έκτοτε, είμαστε σε συχνή επαφή για επιστημονικά και πολιτικά θέματα.

Χθες υπέστη επίθεση από τραμπούκους που διαφωνούν (τρομάρα τους) με την ανανέωση του προγράμματος σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, του οποίου είναι πρόεδρος.

Η επίθεση αποδεικνύει το βάθος της κατρακύλας και το μεγέθος του έργου που έχουμε να επιτελέσουμε για να ανατάξουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, προς όφελος των νέων και της κοινωνίας συνολικά.

Ο Βασίλης είναι παλληκάρι και είμαι βέβαιος ότι θα επιμείνει. Όμως, ως πανεπιστημιακός και, τώρα, βουλευτής, είμαι πολύ θυμωμένος που τέτοια φαινόμενα επιμένουν. Νομίζω ότι επιβάλεται μια συζήτηση στη βουλή στο πλαίσιο μιας επίκαιρης ερώτησης.