Συνάντηση των τριών συναρμόδιων Υπουργών για το Μεταναστευτικό μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αύξηση της πίεσης μέσω κυρίως της θαλάσσιας οδού. Σημειώνεται ότι η χώρα σήμερα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης και διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο φυλάει τα σύνορα έχοντας όμως πάντα το βλέμμα στραμμένο στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Η συνεργασία των τριών εμπλεκόμενων υπουργείων είναι προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης και γι’ αυτό η επικοινωνία είναι στενή και διαρκής.