Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης 

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του σε Χίο και Λέσβο, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα με τον Δήμαρχο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρξαν διάφορες δυσκολίες απέναντι στον λαϊκισμό μέχρι να φτάσουμε στην τωρινή κατάσταση. Δεχτήκαμε βολές και απειλές, αλλά πιστεύω ότι αυτό που κάναμε εντέλει ήταν προς όφελος του νησιού μας. Κλείσαμε τις δομές μέσα στην πόλη με τη βοήθειά σας. Το Λιμενικό έβαλε πλάτη, έσωσε ζωές και όντως του οφείλουμε πολλά για την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο νησί μας, δηλαδή μια κανονικότητα ως ένα βαθμό».

Ο Υπουργός επισήμανε ότι «έχουμε σχέδιο, όραμα και θέληση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του μεταναστευτικού. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση του ΚΕΔ στο Καρά Τεπέ και η μεταφορά των ανθρώπων που διαβιούν εκεί, στο νέο Κέντρο που θα γίνει στην Βάστρια».

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο θα ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει η Τουρκία να είναι διεθνής κόμβος διακίνησης μεταναστών. Είναι εξωφρενικό, άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική να πηγαίνουν αεροπορικώς στην Τουρκία και στη συνέχεια με επισφαλή μέσα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.