Συνάντηση του Δ. Καιρίδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. George James Tsunis (Τσούνης).

Ο κ. Καιρίδης υποδεχόμενος τον κ. Τσούνη υπογράμμισε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο τους και συνεχάρη τον Πρέσβη για τη συμβολή του σε αυτό, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το όραμα και τη στρατηγική της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής, τόσο όσον αφορά την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευση, όσο και τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της νόμιμης μετανάστευσης.

Επίσης, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση, κατά 42.06%, που κατέγραψαν οι ροές παράτυπων μεταναστών κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα Οκτωβρίου σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η αυτή η θετική εικόνα είναι αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης και πολυεπίπεδης στρατηγικής αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης.

Εξάλλου, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις επαφές του στην Τουρκία, χώρα η οποία, όπως τόνισε, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση και τη διαχείριση των ροών προς την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης έδωσε έμφαση στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων και στην προστασία των ευάλωτων ομάδων και στην ενίσχυση των σχετικών πολιτικών.

Συνάντηση του Δ. Καιρίδη με τον νέο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα

Επιπρόσθετα,  ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης υποδέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Andreas Kindl, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Αθήνα.

Ο κ. Kindl, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καιρίδη, επισήμανε και αυτός με τη σειρά του, τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τα δύο κράτη ενόψει και της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο.

Ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε προς τον Γερμανό Πρέσβη πως οι πολιτικές της Ελλάδας στο μεταναστευτικό έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς με αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα Οκτώβριο να έχουμε μείωση των ροών σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες και ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη λελογισμένη νόμιμη μετανάστευση στην Ευρώπη και να μην επαναληφθούν τα λάθη που έχουν κάνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού στο παρελθόν.