Συνάντηση του Δ. Καιρίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Υπουργός και ο Μακαριώτατος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του μεταναστευτικού και τον τρόπο που η Εκκλησία, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο, συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Ο κ. Καιρίδης αναγνώρισε την πολύτιμη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και εξήρε τη συνεργασία που έχει η Πολιτεία με την Εκκλησία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή και το έργο του μη κυβερνητικού οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», ενός οργανισμού που, περισσότερα από 40 χρόνια, προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε παλιννοστούντες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Ο κ. Καιρίδης και ο διευθυντής του Γραφείου του είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά, παρουσία του Μακαριωτάτου, για τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον Πρόεδρο της «Συνύπαρξις», Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, κ. Αθηναγόρα και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών και πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ανακούφιση των προβλημάτων των νέων κυρίως ανήλικων μεταναστών και προσφύγων.