Συνάντηση Δ. Καιρίδη με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Επικεφαλής του Τομέα Διεθνούς Μετανάστευσης του ΟΟΣΑ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Lukas Gehrke, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD).

Επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική τους συνεργασία μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. Gehrke συνεχάρη τον κ. Καιρίδη προσωπικά, για τη μέχρι τώρα πορεία της Ελλάδας, η οποία προεδρεύει της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής για το 2024.

Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων στο μεταναστευτικό καθώς και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Την ίδια ημέρα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Τομέα Διεθνούς Μετανάστευσης στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Jean-Christophe Dumont.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Dumont να συγχαίρει τον κ. Καιρίδη για την εισαγωγική του τοποθέτηση στο συνέδριο του ICMPD, στην οποία έθεσε επί τάπητος όλες τις πλευρές του μεταναστευτικού ζητήματος, που απασχολεί αυτή την περίοδο την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ακόμα, ο κ. Dumont, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΟΟΣΑ σχετικά με τη μετανάστευση και διερεύνησαν, στη συνέχεια, τρόπους συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο.