Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΑΠ

Είχα την ευκαιρία να είμαι ένας εκ των ομιλητών της συζήτησης με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς – ΣΒΑΠ.

Μαζί με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς-Nikos Tagaras, τον αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, αλλά και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, συζητήσαμε για τις επιπτώσεις του εξελισσόμενου πολέμου στην ελληνική οικονομία αλλά και για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας των ραγδαίων γεω-οικονομικών ανακατατάξεων που η εισβολή της Ρωσίας προκαλεί.

Η οικονομική ισχύς είναι βασικό συστατικό της εθνικής ισχύος. Η οικονομική πρόοδος βασίζεται στην επιχειρηματικότητα και σε κάθε μικρό και μεγάλο επιχειρηματία που παρά τις αντιξοότητες επιμένει να δημιουργεί, να παράγει πλούτο και υπεραξία, να δίνει δουλειές και να τροφοδοτεί τα δημόσια έσοδα. Πιστεύω στην ελληνική επιχειρηματικότητα και γι’ αυτό επέλεξα να είμαι μέλος της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, δίπλα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των παραγωγικών φορέων. Μόνο μέσω της ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων και, ιδίως, των μεταποιητικών, η χώρα μας θα πάει μπροστά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΣΒΑΠ, Δημήτρη Μαθιό, για την πολύ τιμητική πρόσκληση.