Στιγμές, μιας γεμάτης εβδομάδας

Την περασμένη Τρίτη, η Ακαδημία Αθηνών ανακήρυξε σε αντεπιστέλλον μέλος της τον χειρούργο οφθαλμίατρο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ των ΗΠΑ, Βαγγέλη Γραγούδα.

Ο Βαγγέλης και η οικογένειά του υπήρξαν η “οικογένειά” μου τα 12 χρόνια που έζησα στη Βοστώνη. Η ιστορία του είναι η λαμπρή πλευρά της ιστορίας μας: ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Κατοχή στη Βρίσα της Λέσβου για να σπουδάσει στην Ιατρική Αθηνών και να κατακτήσει την κορυφή της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας ελπίδα και ανακούφιση από τον πόνο της αρρώστιας.

Ο Βαγγέλης, όπως και ο καλός του φίλος, κουμπάρος και θείος μου, Γιάννης Βαράκης, που έφυγε πρόσφατα, εκπροσωπούν μια γενιά και μια εποχή ιδανικών και αξιών που αποτελεί οδηγό, για μένα, μέχρι σήμερα. Έτσι, περιστοιχισμένος από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους περίσσεψε η συγκίνηση στο ολοφώτιστο κτίριο της Ακαδημίας…

Δυο μέρες αργότερα, είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στη βράβευση και στο γεύμα που παρέθεσε η ΠΟΑΞΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας) στον Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο, τιμώντας στο πρόσωπο του συνολικά τον αγώνα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία των ακριτών μας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Χθες Σάββατο, σειρά είχε το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια. Βρέθηκα στο πρώτο στην παρουσίαση του έργου του δυναμικού αυτοδιοικητικού Μάνος Κρανίδης-Manos Kranidis.

Και στα Βριλήσσια, για τον γάμο του Γιάννης Πισιμίσης – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια, ενός από τα πιο πολλά υποσχόμενα νέα στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Λεκανοπέδιο, μαζί με τους υπουργούς Κωστής Χατζηδάκης και Niki Kerameus.