Ο Καιρίδης δεν ξεχνά: Επίθεση στον εθνολαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με… προσωπικές μνήμες! (dailypost.gr, 11.06.2020)

Απόψεις ΜΜΕ

Το άρθρο της Daily Post εδώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, με ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook, υπενθυμίζει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , ενώ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εθνικιστική δημαγωγία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Καιρίδη:

Η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και ένα σχόλιο για τον εθνικο-λαϊκισμό

Υπογράφηκε χθες η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών. Είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφει η χώρα μας για ΑΟΖ. Η Συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας ως οριογραμμή της ΑΟΖ Ελλάδας- Ιταλίας.Τα υπάρχοντα δικαιώματα των Ιταλών αλιέων περιγράφονται με σαφήνεια αλλά πλέον περιοριστικά, τόσο ως προς τον αριθμό των σκαφών όσο και ως προς τα είδη που δύνανται να αλιεύσουν και εξαιρούνται τα είδη που αλιεύουν οι Έλληνες αλιείς.

Αυτή είναι η σημαντική είδηση των ημερών. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, αντιπαρατίθεμαι τηλεοπτικά, ενίοτε σε τόνους λιγότερο ήπιους, με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο. Κάποιοι με ρωτούν προς τι η όποια ένταση. Θέλω να εξηγήσω ένα πράγμα: την ιδιαίτερη ευαισθησία μου κάθε φορά που ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους αντιπάλους του για εθνικιστική δημαγωγία και λαϊκισμό, όπως συχνά-πυκνά κάνει ο κ. Κατρούγκαλος. Οι λόγοι της ευαισθησίας μου είναι πολλοί και ο τελευταίος είναι και προσωπικός:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγώγησε ασύστολα για να ανέλθει στην εξουσία (ο συνεργάτης μου Γιώργος ανέσυρε από το διαδίκτυο την πρώτη φωτογραφία, από τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, με τον κ. Κατρούγκαλο να αγορεύει με στόμφο περί “καλής βίας” και “κατάργησης του μνημονίου”).
  2. Η ΝΔ στήριξε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας το καλοκαίρι του 2015, με μεγάλο πολιτικό κόστος, για να διασώσει ότι διασωζόταν από τον “Συριζέικο” λαϊκισμό, που μας έφερε ένα βήμα πριν το Grexit.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε για 4,5 χρόνια με εκείνους που έκαναν καριέρα στον εθνικο-λαϊκισμό και, στη συνέχεια, πρόσφερε καταφύγιο από την πολιτική εξαφάνιση σε στελέχη του κυβερνητικού εταίρου του με τις γνωστές προηγούμενες θέσεις τους.
  4. Ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κατρούγκαλου, ακόμα και σήμερα, την ώρα που καταγγέλλει τη δημαγωγία, δημαγωγεί και σέρνεται πίσω από επαγγελματίες πατριδοκάπηλους εφευρίσκοντας “τουρκική εισβολή” στον Έβρο ή “παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας” από το Oruc Reis.
  5. Εκείνο, όμως, για το οποίο εξανίσταμαι εγώ προσωπικά, είναι γιατί εγώ ο ίδιος υπήρξα θύμα των εθνικο-λαϊκιστών, που πέρσι τέτοια εποχή οργίαζαν με τη στήριξη ή την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του (βλ. κρατική ΕΡΤ). Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος (συνέταιρος του κ. Κατρούγκαλου στην κυβέρνηση για τέσσερα ολόκληρα χρόνια) λασπολογούσε χυδαία σε βάρος μου (όπως και οι κκ. Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης), κάθε μέρα, σε όλη την περσινή προεκλογική περίοδο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι, ως αρχηγός κόμματος, δεν είχε περιορισμό στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, σε αντίθεση με εμένα που δεν είχα δικαίωμα καν να απαντήσω (όταν ζήτησα να παρέμβω, για παράδειγμα, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή Κυριακή πρωί στον ΣΚΑΙ γιατί είχα εξαντλήσει τις δυο εμφανίσεις που δικαιούμουν). Σημειώνω για την ιστορία ότι ο Γιώργος Παπαδάκης είχε τη γενναιότητα να μου δώσει 15 λεπτά στον Ant1 για να απαντήσω στις αθλιότητες. Πάει πολύ, λοιπόν, οι θύτες και συναυτουργοί να κατηγορούν το θύμα της δημαγωγίας για δημαγωγία.

Αν νομίζει ο κ. Κατρούγκαλος ή οποιοσδήποτε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε/έχω ξεχάσει, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Άλλο πράγμα η ανάγκη εθνικής συνεννόησης και άλλο η αμνησία και η αμεριμνησία…

(Στις δυο τελευταίες φωτογραφίες η ευρωβουλευτής τώρα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, (καθ’έξιν “αφοριστή”) και ο κ. Καμμένος σε διάφορες ευφάνταστες στρατιωτικές εμφανίσεις. Δίστασα να δημοσιεύσω το συγκεκριμένο κολάζ, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό…).