Ο Ερντογάν επιδιώκει μια προβοκάτσια και, ίσως, θέλει αίμα στο μεταναστευτικό-προσφυγικό (ΣΚΑΪ, Σήμερα, 13.03.2020)

YouTube video

Η περασμένη εβδομάδα άρχισε με ΣΚΑΙ και τελείωσε με ΣΚΑΙ. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις πιο πυκνές και από ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Την Παρασκευή το πρωί, βρέθηκα στο στούντιο του ΣΚΑΙ στις 8 πμ και, Δημήτρης και Μαρία, με κράτησαν για δυο ώρες…

Επί της ουσίας και ανακεφαλαιώνοντας τον απολογισμό από τη “μάχη” των Καστανιών: o Ερντογάν αιφνιδιάστηκε. Δεν περίμενε την αποφασιστική αντίδραση της Ελλάδας και δεν περίμενε τη συσπείρωση της Ευρώπης γύρω από την Ελλάδα. Δεν περίμενε ότι θα έρθουν Πολωνοί, Αυστριακοί, Iταλοί και η Frontex στον Έβρο να συνδράμουν την Ελλάδα. Η υπό διαμόρφωση αλλαγή υποδείγματος στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, “ισχυρή αποτροπή-ευρωπαϊκή συνδρομή”, τον ενοχλεί. Σε πρώτη φάση, θα τον εξυπηρετούσε μια προβοκάτσια με μετανάστες-πρόσφυγες για να δυσφημήσει την Ελλάδα και να τις δημιουργήσει προβλήματα με τους εταίρους της.

Ολόκληρη η παρέμβασή μου στην εκπομπή “Σήμερα” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ στις 13.03.2020.