Ο εθνικός μας Πινόκιο σε νέες περιπέτειες

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στον γνώριμο τόπο της ΔΕΘ αλλά και στον γνωστό εαυτό του. Μια πρώτη αποτίμηση των εξαγγελιών που έκανε, ανεβάζει το κόστος τους σε πάνω από 10 δισ., τον πρώτο χρόνο!

Επτά χρόνια μετά το αλήστου μνήμης “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, όταν υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες, για να κερδίσει τις εκλογές του 2015 και να ζήσουμε τη μεγάλη περιπέτεια που ακολούθησε, ο Τσίπρας εμφανίζεται αυθεντικός Βουρβώνος. “Ουδέν έμαθε και ουδέν εδιδάχθη” και επιμένει να απευθύνεται σε αφελείς, καιροσκόπους και φανατικούς.

Ας το ξαναπούμε προς τους λαϊκιστές όλων των πλευρών. Η ανάπτυξη και ο πλούτος δεν νομοθετούνται, ούτε διατάσσονται. Η αύξηση των μισθών για να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα θα πρέπει να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας. Και για να αυξηθεί η παραγωγικότητα χρειάζονται επενδύσεις, δηλαδή εθνική αποταμίευση και προσέλκυση της αποταμίευσης των ξένων. Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις και προσπάθεια τώρα. Και, φυσικά, πολιτική σταθερότητα και οικονομικός ορθολογισμός, όπως εξασφαλίζει η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis, με τη μεγάλη αποδοχή του ελληνικού λαού.