Ο Δημήτρης Καιρίδης εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα | 28.04.2024

YouTube video

Χρήστος Κούτρας   00:00

Καλημέρα στον κύριο Καιρίδη τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου γεια σας κύριε Καιρίδη!

Δημήτρης Καιρίδης  00:05

 Καλημέρα σας και κυριακάτικα και ως Θεσσαλονικιός να σας πω ότι σαν τη «Χαλκιδική δεν έχει» …

Χρήστος Κούτρας  00:11

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, η αλήθεια είναι. Πώς να ξεκινήσουμε; να ξεκινήσουμε με..

Δημήτρης Καιρίδης  00:52

Έχει δίκιο ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του απελευθερωτικού αγώνα του ’21 το ’26.

Χρήστος Κούτρας   00:59

Λοιπόν, για να ξεκινήσουμε κύριε Καιρίδη, κύριε Υπουργέ, με τη σημερινή δημοσκόπηση, κάθε μέρα υπάρχει και μια δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ανακτά δυνάμεις είναι στο 33 % γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης φαντάζομαι δεν είπε τυχαία ότι έβαλε τον εκλογικό πήχη στο 33%, ωστόσο είναι μια προεκλογική περίοδος, η οποία έχει και τοξικότητα, η αλήθεια είναι.

Δημήτρης Καιρίδης   01:25

Έτσι είναι πράγματι, κοιτάξτε, όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές και γίνεται πιο ξεκάθαρο το διακύβευμα, τόσο περισσότεροι ψηφοφόροι θα συνειδητοποιούν την κρισιμότητα, είναι μια εθνική κάλπη, δεν μπορούμε να τις πάρουμε αψήφιστα και νομίζω ότι θα πάμε καλά. Προφανώς δεν θριαμβολογούμε, ‘’στο τέλος κουρεύουν τον γαμπρό’’, η κάλπη είναι το κρίσιμο. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια εικόνα της στιγμής, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και εγρήγορση. Όσοι ωστόσο έσπευδαν να μιλήσουν έτσι για μια έκρηξη της ακροδεξιάς, νομίζω μάλλον απογοητεύονται. Υπάρχει μια περιχαράκωση πλέον και μια.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  

Όχι δα .. 

Δημήτρης Καιρίδης

Περιχαράκωση σε σχέση . Γιατί ‘’όχι δα ‘’ για πείτε μου;

Βαγγέλης Παπαδημητρίου    02:08

Γιατί βλέπω εδώ στη  σημερινή δημοσκόπηση.

Δ.Καιρίδης 02:10

9 και 2,5 και  3, 12,5 περί αυτού πρόκειται.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου   02:13

9,6  το ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση 8,8 %.

Δημήτρης Καιρίδης   02:19

 Ναι αυτό σας είπα,  υπάρχει μια αναδιανομή στην ακροδεξιά πολυκατοικία.

Χρήστος Κούτρας02:26

Νομίζω ότι ο Υπουργός λέει ότι εκεί που λέγανε κάποιοι ότι θα είναι κοντά στο πέριξ του 20 % δεν προκύπτει όλη αυτή η ιστορία.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  02:33

Ναι αλλά βλέπουμε ισχυρή τάση για την τρίτη θέση.

Δ.Καιρίδης 02:37

Ναι, διότι υπάρχει αναδιανομή, σας είπα, από τους Σπαρτιάτες, με την συμπίεση και τα λοιπά, αλλά το συνολικό είναι το οποίο παράγει το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε, να δώσουμε τον αγώνα και να ξεκαθαρίσουμε το κρίσιμο.

Χρήστος Κούτρας  02:53

Κύριε Ζαμπάρα, στη δεύτερη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει μπει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις με καθαρό προβάδισμα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο σε καμία περίπτωση το 14 % δε συνιστά ανατροπή. Δηλαδή, όπως και να το διαβάσει κανείς, με 14% ανατροπή δεν κάνεις,  πόσο μάλλον όταν ο πρώτος δεν έχει 18% ή 20% αλλά έχει 33%.

Μίλτος Ζαμπάρας

Εντάξει να δούμε τι θα δείξει και η κάλπη. Δεν νομίζω ότι έχουμε. Υπάρχει ακόμα ένα κρίσιμο κατά την άποψή μου χρονικό διάστημα και επειδή ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός και όσο πηγαίνουμε προς τις ευρωεκλογές, τα διλήμματα, τα διακυβεύματα θα μπαίνουν με έναν πιο έντονο τρόπο. Εγώ βλέπω μια φθορά της κυβέρνησης και είναι στο χέρι μας, πως αυτή η φθορά θα μετουσιωθεί σε ψήφο δυσαρέσκειας και σε ψήφο θετική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ένα κρίσιμο αν θέλετε ζήτημα σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις διαδοχικές δημοσκοπήσεις, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται σε δεύτερη θέση, αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο, δεδομένης και της δύσκολης κατάστασης που πέρασε το τελευταίο οκτάμηνο. Ως εκ τούτου ξεκινάμε από αυτή την αφετηρία, δίνουμε μια πολιτική μάχη, όπως είναι οι ευρωεκλογές με σοβαρούς όρους και θα κάνουμε προφανώς κύριε Κούτρα ταμείο στο τέλος της Κυριακής όταν δηλαδή θα έχουμε και το τελικό αποτέλεσμα.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  

Αν μου επιτρέπετε όμως κύριε Ζαμπάρα, βλέπω εδώ τα ποσοστά σήμερα, της τελευταίας δημοσκόπησης στο Πρώτο Θέμα, τα δικά σας μαζί με τη Νέα Αριστερά μήτρα ΣΥΡΙΖΑ είναι η Νέα Αριστερά, για αυτό το λέω, αν τα αθροίσω είναι περίπου ή ακριβώς τα ίδια τα ποσοστά των Εθνικών Εκλογών. Δηλαδή σαν να μην πέρασε μια μέρα, αυτό θέλω να πω.

Χρήστος Κούτρας

Και αν τα αθροίσουμε με το ΠΑΣΟΚ να το πάρω  να επεκτείνω λίγο εγώ την κουβέντα του Βαγγέλη, δεν πλησιάζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  

Δεν αγγίζουν καν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Μίλτος Ζαμπάρας

Κοιτάξτε ναι, αυτό δείχνει,  αυτό αποτυπώνει το καρέ της στιγμής που λέγεται δημοσκόπηση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από κει και πέρα.

Χρήστος Κούτρας

Είναι εφικτό κ. Ζαμπάρα; Το ερώτημα είναι απλό, είναι εφικτή η ανατροπή; δηλαδή είναι εφικτό το 20% ας πούμε να πεις ότι πλησιάζεις, και αν η Νέα Δημοκρατία έχει 2  μπροστά δεν έχει 3.. Όλα αυτά που λένε, είναι εφικτό αυτό μέσα σε ένα μήνα;

Μίλτος Ζαμπάρας

 Κ. Κούτρα, νομίζω ότι οι εκλογές αποκτούν και μια δυναμική, δηλαδή δεν υπάρχει μια απόλυτη γραμμική σχέση της δεδομένης χρονικής στιγμής που διεξάγεται μια δημοσκόπηση με την Κυριακή πού θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει.

Χρήστος Κούτρας

Καλύτερα. Έχετε δίκιο κύριε Ζαμπάρα, μπορεί να είναι καλύτερα, μπορεί να είναι και χειρότερα

Βαγγέλης Παπαδημητρίου   

Ακριβώς.

Μίλτος Ζαμπάρας

 Κρατάω αυτό που λέτε ότι αν η Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι και μια επιδίωξη και το έχουμε πει στο δημόσιο διάλογο, το έχουμε πει δημοσίως, πάρα πολλές φορές. Εάν η Νέα Δημοκρατία έχει το 2 μπροστά, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης το 2 μπροστά, πιστέψτε με την επόμενη μέρα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  

τι είδους πολιτικές εξελίξεις μπορεί να έχουμε; Ακόμα και 29- 20 λέω. Τι  είδους πολιτικές εξελίξεις; Πως το εκτιμάτε λέω ; ότι αλλάζει ένα πολιτικό σκηνικό;

Δ.Καιρίδης 06:16

Αφήστε τον να το πει. Καλά κάνει και το λέει…  να καταλάβει ο κόσμος το διακύβευμα.

Μίλτος Ζαμπάρας  06:22

Μετασχηματίζεται η κατάσταση, θα μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση κύριε Παπαδημητρίου την επόμενη μέρα, που κατά τη γνώμη μου μετά από  μια μεγάλη φθορά, χάνοντας 12-13 μονάδες…

Βαγγέλης Παπαδημητρίου   06:36

Αν ο Τσίπρας είχε προκηρύξει εκλογές τότε κύριε Ζαμπάρα, επειδή θα γινόντουσαν σε τέσσερις μήνες, αλλά έγινε μια τεράστια ανατροπή. Δηλαδή η κυβέρνηση βρέθηκε να είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά από την αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έγινε πρώτο κόμμα. Ήταν μεγάλη ανατροπή.

Μπάμπης Κούτρας

Για να πάμε στον κύριο Μαργαρίτη που περιμένει υπομονετικά, ολοκληρώστε.

Mίλτος Ζαμπάρας

Ναι ένα λεπτό, κάθε περίοδος, κάθε συγκυρία έχει το δικό της διακύβευμα, είναι διαφορετική άρα νομίζω ότι εδώ επειδή έχουν μπει εμβόλιμα το τελευταίο διάστημα πάρα πολλά γεγονότα τα οποία δεν υπήρχαν στο δημόσιο διάλογο στις βουλευτικές εκλογές.

Χρήστος Κούτρας

Άρα κύριε Ζαμπάρα, για να πάμε στον κύριο Μαργαρίτη. Εσείς λέτε αν έχει 2 μπροστά κύριε Ζαμπάρα αν Σύριζα και Νέα Δημοκρατία έχουν το δύο, μπροστά, δηλαδή αν είναι στο είκοσι ο Σύριζα ξέρω και εγώ και πάνω, και η Νέα Δημοκρατία είναι κάτω από το 30%, θα προκληθούν εθνικές εκλογές αυτό λέτε.

Μίλτος Ζαμπάρας

Εγώ λέω ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Νομίζω ότι θα δυσκολευτεί, θα δυσκολευτεί σε σχέση με αυτά που έχει να αναμετρηθεί ο κύριος Μητσοτάκης στο επόμενο διάστημα, γιατί θα έχουμε εξελίξεις και στο κίνημα των Τεμπών θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Χρήστος Κούτρας

Κύριε Μαργαρίτη, τώρα εσείς εκκινήσατε τη χρονιά στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και αρχή αυτής λέγοντας παιδιά ερχόμαστε, περίπου, είμαστε δεύτερο κόμμα, τραβάμε, τραβάμε, τραβάμε, και έρχεται η ανηφόρα του ΠΑΣΟΚ και τελικά έχει έρθει κατηφόρα. Είστε τρίτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αν πιστεύετε ότι αυτό αναστρέφεται, γιατί εδώ συζητάμε έχουν και το περίεργο αυτές οι εκλογές, συζητάμε ποιος θα είναι δεύτερος σε αυτές τις εκλογές.  

Θοδωρής Μαργαρίτης    08:27

Ναι, κύριε Κούτρα

Χρήστος Κούτρας  08:29

Ταυτοχρόνως , συγγνώμη, ο κύριος Κασελάκης λέει για ανατροπή, ο κύριος Ανδρουλάκης λέει για ανατροπή και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά πάντα συζητάμε ποιος θα είναι δεύτερος.

Θοδωρής Μαργαρίτης    08:38

Επειδή κύριε Κούτρα και κύριε Παπαδημητρίου γνωριζόμαστε χρόνια, θέλω να πιστεύω ότι είμαι σοβαρός άνθρωπος και επομένως δεν θα σας δώσω απαντήσεις σαν τον κύριο Ζαμπάρα που είναι κομματικό μαγνητόφωνο. Τι εννοώ;

Μίλτος Ζαμπάρας 

Γιατί το λέτε αυτό κύριε Μαργαρίτη; γιατί με προσβάλλετε έτσι ;  Λέτε για έναν άνθρωπο που δεν ξέρετε ότι είναι κομματικό μαγνητόφωνο; Σας παρακαλώ πολύ.

 Θοδωρής Μαργαρίτης    08:55

Καλά, καλά αφήστε με  να εξηγήσω.

Θοδωρής Μαργαρίτης    08:59

Λοιπόν λέω.

Μίλτος Ζαμπάρας  09:00

Μα γιατί με προσβάλλετε,  με αυτό τον τρόπο, σας παρακαλώ όμως..

Θοδωρής Μαργαρίτης    09:09

 θα σας εξηγήσω.

Μίλτος Ζαμπάρας  09:11

Μα γιατί ξεκινάτε έτσι;

Θοδωρής Μαργαρίτης   09:12

Θα το καταλάβετε! Λοιπόν εγώ τι λέω. Λέω ότι αν η Νέα Δημοκρατία έχει 33 % αυτό συνιστά πρόβλημα για την κεντροαριστερά. Θέλω να είμαι ειλικρινής γι αυτό λέω ότι δεν είμαι κομματικό μαγνητόφωνο

Χρήστος Κούτρας

 Ακριβώς,

Θοδωρής Μαργαρίτης    

Ούτε θα πω αυτό που είπε ο συνάδελφος κύριος Ζαμπάρας ότι εμείς θα πάρουμε 20%.  Εγώ τι λέω; Θα ήθελα και θα προσπαθήσουμε και είμαι αισιόδοξος, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι δεύτερη δύναμη, διότι αυτό διαμορφώνει μια ατζέντα για την επόμενη μέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς με τη σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση.

Εάν δεν είμαστε δεύτερη δύναμη, είναι ένα ζήτημα. Θέλω να είμαι ειλικρινής για αυτό είπα, δεν είμαι κομματικό μαγνητόφωνο. Τρίτον, επειδή σωστά και εσείς κύριε Παπαδημητρίου και ο κύριος  Κούτρας,  βάλατε τα αθροίσματα κάτω. Πράγματι, αν δεν πλησιάζουμε το άθροισμα της Νέας Δημοκρατίας, πράγματι δεν θα βαφτίσουμε το ‘’κρέας ψάρι’’ -επειδή είναι και μέρες της νηστείας- για να το πούμε διαφορετικά.

Χρήστος Κούτρας 09:56

Λέμε για ανατροπή και έχει 33% ο κύριος Καιρίδης, έχει 14% ο κ Ζαμπάρας,  να μιλήσω για το πάνελ, και έχετε 11%, τι  ανατροπή είναι αυτή;

Θοδωρής Μαργαρίτης   10:06

Λέω λοιπόν, τα ίδια λέμε,  το πρώτο, για αυτό εξηγούσα,

Δημήτρης Καιρίδης

Δεν εφησυχάζουμε.

Θοδωρής Μαργαρίτης   

Κύριε Καιρίδη εγώ μιλάω έχω φάει τρεις διακοπές και δεν μπορώ να μπω στον συλλογισμό μου.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου   10:15

Έχετε δίκιο.

Θοδωρής Μαργαρίτης    10:16

Λέω λοιπόν ότι αν αυτά τα αθροίσματα δεν είναι ισχυρά, δεν πρέπει να καλλιεργούμε στον κόσμο την ψευδαίσθηση και να μην κοιτάμε ‘’τα του οίκου’’ μας. Αυτό εννοώ, και δεν είμαι κομματικό μαγνητόφωνο. Επαναλαμβάνω και εγώ πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα μπορέσει να είναι δεύτερο, αλλά προσέξτε γιατί αυτό ήθελα να πω. Το ζήτημα δεν είναι, κύριε Κούτρα και σωστά το παρατηρήσατε, να πάμε σε εκλογές με τον μικρό τελικό, δηλαδή το θέμα ΠΑΣΟΚ – Κιναλ -Σύριζα, για μας το κύριο ζήτημα είναι να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό πόλο. Θέλουμε με τη δική μας ατζέντα τη σοσιαλδημοκρατική, δηλαδή με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να είμαστε η εναλλακτική λύση απέναντι στη συντηρητική παράταξη .

Χρήστος Κούτρας   10:49

Που θα έχετε και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα να  ενωθείτε όλοι μαζί;

Βαγγέλης Παπαδημητρίου

η κεντροαριστερά να το περιλαμβάνει

Θοδωρής Μαργαρίτης   

10:54

Μιλάω με απόλυτη σαφήνεια.

Χρήστος Κούτρας 10:55

Όχι για όλους.

Θοδωρής Μαργαρίτης    10:55

Μιλάμε με απόλυτη σαφήνεια, όπως σωστά βάζετε τα αθροίσματα έχουμε και εμείς επίγνωση. Ότι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για το χώρο της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Θέλουμε οι πρωτοβουλίες αυτές να έχουν τη σφραγίδα τη δική μας. Εννοώ την προγραμματική, όχι το ‘’καθίστε εσείς να μιλήσω εγώ’’. Δεν υπάρχει τέτοια  πρόθεση ούτε από τον Ανδρουλάκη, ούτε από το ΠΑΣΟΚ.
Όπως και να έχει η ιστορία θέλουμε να είμαστε εμείς πιο ισχυροί. Τονίζω όμως ότι αυτό δεν είναι κατά τη γνώμη μου, ο ‘’ μικρός τελικός’’.  Θα το πω με ένα παράδειγμα και κλείνω. Το έχω πει επανειλημμένες φορές θέλω να  το ξαναπώ. Είναι ένα παράδειγμα εργασίας που θα το καταλάβουν οι τηλεθεατές. Εμείς δεν θέλουμε να είναι στο ρετιρέ ο κύριος Μητσοτάκης, ‘’αρακτούλης’’ και στον πρώτο στο ισόγειο και στο δεύτερο να τσακωνόμαστε οι  μικρότεροι.  Εμείς θέλουμε να υπάρξει δυνατότητα εναλλακτικής λύσης, προγραμματική, πολιτική, σε συσχετισμούς, θέλουμε να είναι ισχυρή η  θέση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, για την επόμενη μέρα, επαναλαμβάνω για να είναι η δική του προγραμματική βάση συζήτησης και πιστεύω ότι αν αυτό δεν συμβεί πρέπει να κάτσουμε να μελετήσουμε σοβαρά γιατί δεν έγινε αλλά και τώρα, και με αυτό βάζω την τελεία μου, μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα εμείς σαν ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής. Να είμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, στα λαϊκά προβλήματα, στις λαϊκές τάξεις που έχουμε χάσει προκειμένου να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και δεύτερον να υπάρχει ένας συντονισμός της αντιπολίτευσης, γιατί όπως λέει ο  κύριος Παπαδημητρίου μπορεί να μην έχουμε πολιτικές εξελίξεις την επόμενη μέρα, άμα είναι η Νέα δημοκρατία μπροστά σου και με μικρότερο ποσοστό,  εκεί δεν  πάμε σε εθνικές εκλογές. Εκεί πρέπει να έχουμε ένα συντονισμό της αντιπολίτευσης γιατί έχουμε ένα θετικό παράδειγμα. Η ιστορία με την πρόταση δυσπιστίας οδήγησε σε μια εικόνα αισιοδοξίας τον προοδευτικό κόσμο και δεν είδα ένα μιθριδατισμό, μια ήττα, μια αίσθηση ότι δεν τα καταφέρνουμε, και έστειλε και δύο υπουργούς στο σπίτι τους.

Χρήστος Κούτρας 12:32

Μάλιστα, κύριε Καιρίδη

Θοδωρής Μαργαρίτης    12:34

Δύο υπουργούς στο σπίτι τους έστειλε ο κ Ανδρουλάκης.  

Χρήστος Κούτρας  12:35

Δεν έχει μιλήσει καθόλου σχεδόν ο κύριος Καιρίδης. Κάθεται παρακολουθεί.

Δημήτρης Καιρίδης :39

Κοιτάξτε όταν.

Θοδωρής Μαργαρίτης  12:40

 είπαμε από το ρετιρέ κοιτάει.

Χρήστος Κούτρας  12:42

Αυτό σκεφτόμουν.

Θοδωρής Μαργαρίτης  12:43

Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε.

Δημήτρης Καιρίδης 12:44

Δεν υπάρχει κανένα αφ ‘υψηλού αν αυτό υπονοείτε, αλλά είναι βέβαιο με αυτά που ακούσατε ότι υπάρχει  πρόβλημα αντιπολίτευσης και μεγάλη σύγχυση διότι καλά όλα αυτά τα κομματικά κύριε Μαργαρίτη, επειδή μεμφθήκατε τον έτερο της παρέας περί σοσιαλδημοκρατίας και κοντά στο λαό και τα λοιπά δεν είναι και τίποτα πρωτότυπο από όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια συριζαϊκή μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα του παλιού Σύριζα.

Θοδωρής Μαργαρίτης

Πως προκύπτει αυτή η μετάλλαξη κύριε Καιρίδη;

Δημήτρης Καιρίδης

Την ώρα που ο κύριος Κασσελάκης ‘’πηδά’’ στις διάφορες θέσεις με έναν έτσι ιδιαίτερο εκνευρισμό σε πάρα πολλά ζητήματα.

Θοδωρής Μαργαρίτης 13:20

Είναι σαν να σας πω εγώ επειδή πήρατε τον Μπελέρη, είστε ακροδεξιοί! Είναι ωραίο αυτό;

Χρήστος Κούτρας 13:21

Ο Μπελέρης είναι ακροδεξιός;  

Θοδωρής Μαργαρίτης  13:25

Θα σας πω, είναι μια ψηφοθηρική χρήση, της Νέας Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο το οποίο ελέγχεται για την ιδεολογική του ταυτότητα.

Χρήστος Κούτρας 

Ορίστε κύριε Καιρίδη.  

Δημήτρης Καιρίδης 00:00

Λοιπόν, σε κάθε περίπτωση το μείζον είναι ένα, η Ευρώπη σήμερα έχει πολλά προβλήματα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά εμείς η Nέα Δημοκρατία είμαστε η κατεξοχήν δύναμη πολιτική που θέλει περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη και τη διεκδικούμε. Αντιθέτως, οι πολλοί  από την αντιπολίτευση θέλουν την ευρωδιάλυση και έρχομαι σε κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο για να το καταλάβει ο ελληνικός λαός το κρίσιμο διακύβευμα. Ευρωδιάλυση και πιστεύουν  ότι χωρίς την Ευρώπη.

Θοδωρής Μαργαρίτης  14:04

Με το κόμμα που ήταν ο Σημίτης να λέτε ευρωδιάλυση;

 Δημήτρης Καιρίδης   14:35

Θα σας πω και για το δικό σας γιατί και εσείς διχαστήκατε. Είχαμε την κρίσιμη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία αυτής της θητείας για το Σύμφωνο της Μετανάστευσης και Ασύλου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον Νίκο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, το μισό ΠΑΣΟΚ, το έτερο μισό, απείχε ή καταψήφισε.

Χρήστος Κούτρας

Δεν υπάρχει άλλο ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Νίκος Παπανδρέου.

Θοδωρής Μαργαρίτης 

Ποια λέτε την κυρία Καϊλή; Αφού έχει διαγραφεί, μακριά από εμάς.

Δημήτρης Καιρίδης   14:38

Μισό λεπτό, μισό λεπτό, μισό λεπτό. Εδώ σας λέω ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε άκρα δεξιά είτε άκρα αριστερά, ψήφισαν για λιγότερη Ευρώπη. Ψήφισαν για  όχι στην Ευρώπη, να μην έχουμε αυτήν εν πάση περιπτώσει, με τα προβλήματά της και να αντιμετωπίσουμε μια μεταναστευτική κρίση, μια εργαλειοποίηση από την Τουρκία γιατί με διακόπτετε;

 Θοδωρής Μαργαρίτης  15:01

Τι ψήφισαν οι σοσιαλιστές κύριε Καιρίδη;

Δημήτρης Καιρίδης   15:03

Γιατί με διακόπτετε;

 Θοδωρής Μαργαρίτης  15:04

Μα λέτε ανακρίβειες.  

Χρήστος Κούτρας  15:05

Μην φωνάζετε πρωί πρωί.  

Δημήτρης Καιρίδης 15:07

Σας λέω λοιπόν εάν δεν θέλετε να  με διακόψετε για να ολοκληρώσω.

Δημήτρης Καιρίδης   15:20

Οι δύο ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, ο ένας ψήφισε από τη μία, και η άλλη από την άλλη, δεν έχει σημασία τόσο,  εγώ θέλω να επιμείνω.

Χρήστος Κούτρας   15:27

Κύριε Μαργαρίτη, η κυρία Καϊλή  με το ΠΑΣΟΚ εξελέγη.

Θοδωρής Μαργαρίτης 

Ναι αλλά δεν ανήκει.

Χρήστος Κούτρας   

 Ήταν στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Δημήτρης Καιρίδης  15:34

Σας λέω τούτο ο  ΣΥΡΙΖΑ οι πέντε ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο της Χρυσής Αυγής, ο ένας της Ελληνικής Λύσης, οι δύο του Κομμουνιστικού Κόμματος και όλοι μαζί για να μην μπερδευτούμε τώρα, γιατί θα μπερδευτούμε εν πάση περιπτώσει σας λέω, με τη σημαία με την οποία εξελέγησαν, ότι όλοι αυτοί από διαφορετικές αφετηρίες για να μην παρεξηγηθεί και ο φίλος μας από το Μεσολόγγι, εν τέλει ωστόσο συγκλίνανε, στο όχι στην Ευρώπη και αυτό είναι το κρίσιμο. Πιστεύουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ότι θα είμαστε καλύτερα απέναντι στην Τουρκία μόνοι μας; Απέναντι στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μόνοι μας;

Βαγγέλης Παπαδημητρίου   16:13

Αυτό κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ως κινδυνολογία.  

Θοδωρής Μαργαρίτης
Ευθέως, ευθέως.

Δημήτρης Καιρίδης 16:14

Όχι το λέω γιατί είδα την ψηφοφορία.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου  16:18

Ως κινδυνολογία, ότι θέλω  Ν.Δ  ισχυρή στις ευρωεκλογές, γιατί αλλιώς θα μου κάνει επίθεση ο Τούρκος.

Μίλτος Ζαμπάρας

Και αυτό εργαλειοποίηση είναι κ Παπαδημητρίου.

Δημήτρης Καιρίδης1616:24

Και θέλω να στείλουμε, για να μην πω στα πρόσωπα, γιατί είναι μια άχαρη.

Δημήτρης Καιρίδης16:31

Ναι αλλά να ολοκληρώσω αυτή την πρόταση την ριμάδα.

Θοδωρής Μαργαρίτης   16:36

Ναι αλλά αυτό που κάνετε είναι φάουλ. Βάζετε μια ατζέντα Μητσοτάκης ή χάος;

Δημήτρης Καιρίδης  16:37

Ας είναι – σας λέω λοιπόν –  εσάς σας εξαίρεσα, είπα τον Νίκο Παπανδρέου, είδατε πόσο ευγενής ήμουν, μη σκιάζεστε. Λέω λοιπόν τούτο, ότι πέρα από τα πρόσωπα να στείλουμε στις μεγάλες ευρωομάδες, στις μεγάλες, οι μεγάλες είναι το ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, εκεί που παίζεται το παιχνίδι, να μη σπαταλήσουμε έδρες, διότι έφτασε η Ελλάδα στο απίθανο. Να καταψηφίζει το σύμφωνο η πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών σε αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία στις δέκα Απριλίου και σας το λέω γιατί με πονάει, και γιατί δώσαμε αγώνες, – ψήφισε ενάντια στην Ευρώπη -. Είναι κάτι που δεν το ξέρει ο λαός και δεν έχει υπογραμμιστεί αρκούντως από τα μέσα ενημέρωσης ότι από τους 21 ευρωβουλευτές μας οι 11, από τη φύση τους, ατομικά πριν τις διαφοροποιήσεις του ενός ή του άλλου, ο ένας πήγε στη Νέα Αριστερά, ο άλλος έμεινε στο Σύριζα, ο τρίτος μεταπήδησε από δω κι από κει, από τη δομή, από την ολική πολιτική τους τοποθέτηση, εξαρχής, βρέθηκαν σε ομάδες, είτε της ακροδεξιάς, είτε της αριστεράς που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, περί αυτού πρόκειται.  

Χρήστος Κούτρας 17:42

Πάμε στον κύριο Ζαμπάρα, αφού παρατηρήσουμε το εξής, νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών θητειών, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει το Ευρωκοινοβούλιο που ελέγχονται τόσοι πολλοί Έλληνες ευρωβουλευτές, και από τις αρμόδιες.

Δημήτρης Καιρίδης  18:02

Εννοείτε ποινικά.

Χρήστος Κούτρας 18:03

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει πραγματικά ,δηλαδή στις Βρυξέλλες, επειδή όλοι έχετε επαφές στις Βρυξέλλες, μας δείχνουν εδώ και καιρό.

Θοδωρής Μαργαρίτης    18:11

Δεν μας δείχνουν μόνο για αυτό όμως, μας δείχνουν και για την κυβέρνηση.

Χρήστος Κούτρας 18:13

Μας δείχνουν για πολλά πράγματα.  

Θοδωρής Μαργαρίτης    18:14 Ευρωπαϊκή εισαγγελία, ψήφισμα  ευρωκοινοβουλίου.

Χρήστος Κούτρας 18:17

Μας δείχνουν για πολλά πράγματα.

Θοδωρής Μαργαρίτης    18:18

Το λέω κύριε Κούτρα γιατί ο κύριος Καιρίδης, που είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, επικαλείται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πολύ καλά κάνει.

Χρήστος Κούτρας 18:24

Και  ευρωπαϊστής.

Θοδωρής Μαργαρίτης    18:25

Ναι και ευρωπαϊστής. Την ίδια ώρα που έχουν φάει κατραπακιά από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, η ευρωπαϊκή εισαγγελία μας κοπανάει για τα Τέμπη. 

Χρήστος Κούτρας 18:31

Πάμε στον κύριο Ζαμπάρα όμως, γιατί θέλει να μιλήσει ο άνθρωπος, πρέπει να ολοκληρώσουμε.

Δημήτρης Καιρίδης  18:37

Παρακαλώ για τα παραπάνω, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολιτικό όργανο, και παίζονται πολιτικά παιχνίδια.

Χρήστος Κούτρας 18:47

Παρακαλώ, κύριε Μαργαρίτη κύριε Καιρίδη, παρακαλώ κύριε Ζαμπάρα, ο λόγος σε σας. Ορίστε παρακαλώ

Μίλτος Ζαμπάρας

Είναι ξεκάθαρο, είναι ξεκάθαρο και νομίζω ότι όσο πηγαίνουμε προς τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα επενδύσει σε ένα συναίσθημα, στο φόβο. Ο κύριος Καιρίδης ξεκινάει δηλαδή με αυτή τη λογική, επειδή δεν έχει θετικό αφήγημα η Νέα Δημοκρατία.

Δεν έχει μια θετική ατζέντα.

Δημήτρης Καιρίδης

Εγώ σας μετέφερα τη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Μίλτος Ζαμπάρας 19:19

Κύριε Καιρίδη εγώ δεν σας διέκοψα.

Δημήτρης Καιρίδης

Ναι, ναι, αλλά δεν είναι ο φόβος, είναι πραγματικά δεδομένα.

Μίλτος Ζαμπάρας  19:22

Πάντως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο πηγαίνουμε προς τις ευρωεκλογές, θα παίζει με το φόβο. Θα παίζει με τον φόβο των πολιτών, τον φόβο της κοινωνίας και θα γίνεται αυτό, κύριε Κούτρα, γιατί δεν έχει μια θετική ατζέντα γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα των πολιτών, είτε αυτό λέγεται ακρίβεια, είτε αισχροκέρδεια.

Χρήστος Κούτρας

Πάντως κύριε Ζαμπάρα με  αγάπη σας, το λέω πάντως  και να το ξέρετε, τα προβλήματα των πολιτών δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τη θετική ατζέντα, δηλαδή άμα λες θετικά πράγματα, δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα θέλουν πραγματική αντιμετώπιση στο πεδίο.

Μίλτος Ζαμπάρας

Προφανώς, απλά λέω κύριε Κούτρα,

Χρήστος Κούτρας

Δεν λέω ότι είναι όλα καλά.

Μίλτος Ζαμπάρας

Έχει ζοριστεί. Έχει ζοριστεί η κυβέρνηση κύριε Κούτρα και ειδικά το τελευταίο διάστημα και έχει αποτύχει να διαχειριστε.ί

Χρήστος Κούτρας

Κύριε Ζαμπάρα η κυβέρνηση μια χαρά τα πάει, εμείς ζοριζόμαστε βλέπω, οι πολίτες ζορίζονται, ο κόσμος.

Μίλτος Ζαμπάρας

Ο κόσμος ζορίζεται και πρέπει να στείλει μήνυμα στις ευρωεκλογές απέναντι σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση, ειδικά για τα κοινωνικά και τα οικονομικά ζητήματα, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία και προηγουμένως.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου

 Έχετε δίκιο,  αυτό πήγα να πω,  και για την οικονομία του χρόνου περισσότερο. Έχετε δίκιο σε αυτά τα οποία λέτε ή  να συμφωνήσω για αυτό, αλλά την ίδια στιγμή  όμως,  το είπε και ο κύριος  Μαργαρίτης , το σύνολο της κεντροαριστεράς δεν δείχνει να το εμπιστεύεται ο κόσμος σε αυτήν την ‘’ανάλγητη κυβέρνηση’’, όπως  τη χαρακτηρίσατε.

Θοδωρής Θοδωρής Μαργαρίτης    20:54

Μπορώ να πω μια φράση;

Χρήστος Κούτρας

Δεν έχουμε χρόνο.

Βαγγέλης Παπαδημητρίου

Και το λέω ως προβληματισμό.

Χρήστος Κούτρας 20:55

Δεν έχουμε χρόνο. Κλείστε κύριε Τζαβάρα.

Μίλτος Ζαμπάρας

Ακούω τον προβληματισμό και εγώ ξέρετε κύριε Παπαδημητρίου, δεν είμαι εξωγήινος, ζω στην κοινωνία, βγαίνω στον κόσμο, μιλάω με χιλιάδες του κόσμου,   συνεχώς, προφανώς έχω ένα feedback, έχω μια εικόνα για το τι γίνεται στην κοινωνία και το κλίμα που εισπράττω εγώ είναι ένα ζήτημα που μας προβληματίζει, έχουμε κατά την άποψή μου κρίσιμο χρόνο να βάλουμε τα πολιτικά διακυβεύματα μέχρι τις ευρωεκλογές για να μετασχηματίσουμε.

 Χρήστος Κούτρας

Το είπατε αυτό, κλείνουμε παρακαλώ βοηθήστε με.

Μίλτος Ζαμπάρας

Δεν θα ανατρέψουμε, θα μετασχηματίσουμε την κατάσταση.

Χρήστος Κούτρας

Κύριε Μαργαρίτη μια φράση τηλεγραφικά.

Θοδωρής Μαργαρίτης  21:43

Άκουσα τον κύριο Μητσοτάκη, είναι αλαζονικός. Ο κύριος Καιρίδης εμφανίζει ότι αν δεν βγει η Νέα Δημοκρατία, περίπου θα διαλυθεί η Ευρώπη. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση να σπάσουμε την αλαζονεία, αν η κυβέρνηση αυτή αναπαράγει την ψυχολογία του 41% με το 33% θα έχουμε προβλήματα στην κοινωνία και θέλουμε αλλαγή συσχετισμών και ισχυρό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές.

Δημήτρης Καιρίδης   22:02

Κοιτάξτε εγώ εκπλήσσομαι. Διότι δεν κινδυνολόγησα, μίλησα πάρα πολύ συγκεκριμένα και είπα ότι στην κεντρικότερη ψηφοφορία της προηγούμενης θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ήταν το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Αριστερά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με μια φωτεινή εξαίρεση, κατά το ήμισυ, ψήφισε ενάντια στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός, ότι αν στείλουμε τέτοιες δυνάμεις ξανά και ξανά,  και κάνουμε τα λάθη του 2019, δεν θα έχουμε την ισχυρή φωνή, ούτε θα έχουμε την Ελλάδα που προτείνει και ηγείται, και σήμερα η Ελλάδα και σε αυτό το ζήτημα και σε πολλά άλλα ηγείται στην Ευρώπη, και είναι κρίμα να της δέσουμε τα χέρια, στέλνοντας οργισμένους λαϊκιστές εκεί.

Χρήστος Κούτρας 22:41

Να είστε καλά την αγάπη μας, στο Μεσολόγγι, εκεί στους Μεσολογγίτες,  γειά σας, κύριε Μαργαρίτη, κύριε Καιρίδη, να είστε καλά.