Ο Δημήτρης Καιρίδης για την οικονομική θωράκιση του Έβρου (Θράκη ΝΕΤ, κεντρικό δελτίο ειδήσεων, 24.06.2020)

YouTube video

Δεν πρέπει να θυμόμαστε τον Έβρο και τη Θράκη μόνο σε περίοδο ελληνο-τουρκικής κρίσης. Το παραμεθόριο της περιοχής δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουν άλλες περιφέρειες της χώρας.

Για παράδειγμα, η μάστιγα των κουνουπιών εξαιτίας των τουρκικών ορυζώνων, οι ζωονόσοι που έρχονται από την Τουρκία, οι περιοδικές πλημμύρες του ποταμού Έβρου, η κοίτη του οποίου δεν έχει διευθετηθεί εξαιτίας των διαφωνιών με την Τουρκία, το υψηλό μεταφορικό και ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί, εξαιτίας της απόστασης από την Αθήνα και του ελλιπούς δικτύου ηλεκτροδότησης, το brain drain και η δυσκολία εξεύρεσης καταρτισμένων στελεχών, οι ελλιπείς υποδομές όπως των λιμένων και του σιδηρόδρομου, ο φορολογικός ανταγωνισμός από τη Βουλγαρία και την Τουρκία κ.ο.κ.

Προσωπικά, σε συνεργασία με άλλους βουλευτές και τοπικούς παράγοντες, θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου η ελληνική πολιτεία να συνδράμει στη θωράκιση του Έβρου και της Θράκης. Οι Έλληνες ακρίτες δεν είναι μόνοι τους.

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μαρίνα Κονδύλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Θράκη NET, συζήτηση για την επίσκεψη Μπορέλ στον Έβρο, τα προβλήματα της περιοχής και τα ελληνο-τουρκικά .