Ο Δημήτρης Καιρίδης για ελληνο-τουρκικά και τουρισμό (Action 24, Evening Report, 23.04.2020)

YouTube video

Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί και στο Αιγαίο και στη Λιβύη, όπου παραβιάζει κατάφωρα το εμπάργκο του ΟΗΕ.

Παρά τα εσωτερικά της προβλήματα, ο Ερντογάν επιμένει στον τυχοδιωκτισμό του επιχειρώντας να εξάγει την εσωτερική πίεση που του ασκείται στο εξωτερικό. Μετά τις αποτυχίες στη Συρία και στον Έβρο, επιμένει στη Λιβύη και χρησιμοποιεί την εθνικιστική έξαρση της εθνικής επετείου για να ασχημονεί στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα ως ασφαλής τουριστικός προορισμός;

Την ώρα που η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία, η Ελλάδα ίσως αναδεικνύεται σε πιο ασφαλή τουριστικό προορισμό. Είναι νωρίς να κάνει κανείς πρόβλεψη για την πορεία του τουρισμού φέτος αν και το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχουν βαριές απώλειες.

Στο παρελθόν, η Αθήνα έχασε το στοίχημα να γίνει ο αεροπορικός κόμβος της ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας της αναθεώρησης της σύμβασης του αεροδρομίου από τον Κώστα Λαλιώτη, από την οποία επωφελήθηκε η Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, η Turkish Airlines εκσυγχρονίστηκε ριζικά και από χειρότερη της Ολυμπιακής έγινε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές παγκοσμίως. Ευτυχώς, ο Πειραιάς κέρδισε το στοίχημα των θαλάσσιων μεταφορών από το 2008 και μετά, παρά τη λυσσώδη αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.

Oλόκληρη η παρέμβασή του Δημήτρη Καιρίδη στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24 στις 23.04.2020.