Ο βανδαλισμός της πρυτανείας του ΑΠΘ είναι, για τον ΣΥΡΙΖΑ, “ειρηνική διαμαρτυρία”

YouTube video

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στη διαστροφή της πραγματικότητας και κάνουν το άσπρο-μαύρο. Χθες, πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ και βανδαλισμοί του κτιρίου. Ο πρύτανης κάλεσε τον εισαγγελέα και την αστυνομία να παρέμβουν. Όταν η αστυνομία προσπάθησε να εκκενώσει το κτίριο, συνάντησε την αντίδραση των καταληψιών-βανδάλων. Μεταξύ αυτών και ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το βίντεο, πέταξαν μπογιές και προπηλάκισαν τους αστυνομικούς. Η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές.

Αμέσως μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ βγήκαν στη γύρα για να καταγγείλουν την “αστυνομική βία” και να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας έξω από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την “απελευθέρωση” των συλληφθέντων. Αργότερα, στη νυχτερινή εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ο συνήθως ψύχραιμος Γιώργος Κατρούγκαλος, συνεπής στην κομματική γραμμή, επέμενε να μιλά για ειρηνική διαμαρτυρία.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ταυτιστεί με ένα θλιβερό περιθώριο βίας, γυρνώντας την πλάτη στην ελληνική κοινωνία και τις αγωνίες της.

Ολόκληρη η συζήτηση εδώ:

YouTube video